Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η Τουρκία επιθυμεί τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας έκτασης 10 χιλιομέτρων στη συριακή πλευρά της μεθορίου της, η οποία θα περιλαμβάνει την πόλη Αζάζ, προκειμένου να αποτρέψει προσπάθειες να «αλλάξει η δημογραφική δομή» της περιοχής, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν.

ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

 

«Το να συνεργάζεσαι με τρίτες χώρες για να κλείσεις τα σύνορα σε ένα από τα μέλη μας δεν είναι ούτε νομικά επιτρεπτό ούτε πολιτικά αποδεκτό», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα BILD ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ επικρίνοντας τη σχετική πρωτοβουλία των χωρών της ομάδας του Βίζεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία και Σλοβακία).

ΝΑΤΟ-ΑΙΓΑΙΟ-ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Αυτές τις ημέρες, ο πολύς ΤΟΜΣΕΝ, - (το παιδί για τα θελήματα του τσιφούτη ΡΟΤΣΙΛΝΤ) - ζήτησε άλλα 9,5 δις. ευρώ από την Ελλάδα, και δραστική μείωση των συντάξεων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ενάντια στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και φορέων των λογιστών-φοροτεχνικών, μετά από συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος υπό τον πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Κόλλια.

Η ΡΩΣΙΑ «ΔΙΝΕΙ» ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΑΝΑ

 

Η Τουρκία υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει να πέσει στα χέρια των κουρδικών δυνάμεων η Αζάζ [σ.σ. στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία] επειδή η συριακή αυτή πόλη βρίσκεται σε μια οδό την οποία χρησιμοποιεί η Άγκυρα για να ανεφοδιάζει το Ισλαμικό Κράτος, υποστήριξε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την εξόφληση του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων σε οκτώ ή εννέα μηνιαίες δόσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

 

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συμφώνησαν να «παγώσουν»- και όχι να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου, στα επίπεδα του Ιανουαρίου, ενώ το Κατάρ και η Βενεζουέλα επίσης συντάχθηκαν με αυτή την απόφαση.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Συμφωνία για την αποκατάσταση αεροπορικών πτήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας υπέγραψαν οι δυο χώρες την Τετάρτη σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.