Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

«Ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Σέγκεν δεν είναι λύση. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα του προσφυγικού» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ

 

«Τα δάνειά τους υπερασπίζονται και τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ που τους στηρίζουν. Η ακατάσχετη εκλογολογία είναι μέρος του σχεδίου...» Μπροστά στον «πιο δύσκολο κάβο», όπως ο ίδιος αξιολογεί την τρέχουσα συγκυρία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω μιας εφ' όλης της ύλης συνέντευξής του στην «Αυγή» της Κυριακής αναγγέλλει ότι «πολύ σύντομα» θα κλείσουν οι προκλήσεις της αξιολόγησης, του χρέους και του προσφυγικού.

ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ!

 

Η ανθρωπότητα ζει ιστορικές στιγμές. Φαίνεται πως είναι πλέον προφανές πως  βρισκόμαστε στα πρόθυρα πια  και  τυπικά ενός Γ’ Π.Π. Με τα διεθνή δεδομένα να αναβιώνουν τρομακτικά σενάρια - που όμως διδάσκονται σε ανώτατες σχολές πολέμου της Δύσης ήδη από τις αρχές του 21ου αιώνα -  κάνοντας λόγο ακόμα και για ραγδαίες και ολοένα επιταχυνόμενες αλλαγές και σε σύνορα αλλά και σε «νέας μορφής» πολιτεύματα, από αυτά  που ως τώρα γνωρίζαμε. 

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΙΩΠΗΣ

 

Γιατί την ίδια στιγμή που άλλοι λαοί μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις επώδυνες αλήθειες της ιστορίας τους, εμείς επιλέγουμε να ζούμε μέσα στους βολικούς μας μύθους;

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ «ΓΟΝΑΤΙΣΕ» Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ

 

Στους λόγους για τους οποίους ξέσπασε η κρίση της ευρωζώνης αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε ομιλία του σε συνέδριο στο Λουξεμβούργο.

ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

Υπέρ της δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, θέση που έρχεται σε πλήρη σύμπλευση με ανάλογο αίτημα που έχει διατυπώσει εδώ και καιρό η Τουρκία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 15.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο το νέο πρόγραμμα, με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας».

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε χθες, Δευτέρα, ερωτηθής για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε να επιτευχθεί γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ωστόσο αυτό δεν εξαρτάται μόνο από μας».