Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ «ΜΠΑΛΑΚΙ»

 

Στην ελληνική πλευρά του «γηπέδου» έχουν ρίξει οι δανειστές το «μπαλάκι» για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με τις εκτιμήσεις Τόμσεν στο blog του ΔΝΤ περί «νέου μνημονίου» να λειτουργούν ως μοχλός πίεσης.

220.000 ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΡΔΟΙ

 

Συνολικά 220.000 σφαίρες και 22 όπλα βρέθηκαν στην κατοχή τριών Κούρδων, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας στην Αλεξανδρούπολη.

ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΡΑΝΟΙ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ

 

Περίπου 2.000 μέλη της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης “Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ” αναμένεται να φτάσουν στην Αλβανία, καθώς η αλβανική κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους Αμερικανούς.

ΕΡΡΙΦΘΗ Ο ΚΥΒΟΣ

 

Ο κύβος ερρίφθη. Δεν θα υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις δυνάμεις  του κέντρου στις βουλευτικές εκλογές  της 22ης  Μαΐου. Προσπάθειες έγιναν, η ανάγκη για μια έστω και περιστασιακή "Ένωση Κέντρου" αναγνωρίστηκε από όλες τις ηγεσίες σε εκκλήσεις που έγιναν δημόσια, αλλά και σε παρασκηνιακές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν, αλλά φεύ.

ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

 

Σ’ έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο έχουν εισέλθει οι σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η δήλωση του πρωθυπουργού της Ρωσίας έρχεται λίγες ώρες μετά τον ισχυρισμό του ιδίου για το ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας σύρραξης σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση στον συριακό εμφύλιο.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ

 

Ως κίνηση αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο γίνεται αντιληπτή η παρέμβαση τουρκικής κορβέτας στο έργο ιταλικού πλοίου το οποίο ποντίζει καλώδιο σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: «ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΣΑΝΤ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν θα έχει στο μέλλον τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας και οι στρατιωτικές επεμβάσεις της Ρωσίας δεν θα τον βοηθήσουν να παραμείνει στην εξουσία, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», η οποία δημοσιεύτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

ΕΚΤ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

«Η καλύτερη εγγύηση για την αποφυγή νέας ανακεφαλαιοποίησης (των ελληνικών τραπεζών) είναι να ανακάμψει η οικονομία με βάση την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα από τις τράπεζες το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων» η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί.

ΟΡΙΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συζήτησαν την Παρασκευή το ενδεχόμενο περιορισμού στις συναλλαγές με μετρητά. Ο σοβαρότερος λόγος που επικαλούνται είναι η καταπολέμηση της οικονομικής ενίσχυσης τρομοκρατικών πράξεων.