Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Καλέσματα προς τους αγρότες για διάλογο απευθύνει η κυβέρνηση, εν μέσω των κινητοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη από χθες (Παρασκευή) στην Αθήνα.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η πραγματική αιτία για την οποία η Τουρκία προχώρησε σε παραβίαση της Συνθήκης «Ανοιχτοί Ουρανοί» και απαγόρευσε τις πτήσεις επιθεώρησης από την ρωσική αεροπορία, είναι προφανής σε όλους: οι Τούρκοι κάτι κρύβουν.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άσαντ τόνισε πως θα συνεχίσει να "πολεμά την τρομοκρατία" παράλληλα με την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση, δηλώνοντας αποφασισμένος να ανακτήσει τον έλεγχο όλης της Συρίας.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι πλήττει νόμιμες ομάδες της αντιπολίτευσης και αμάχους με την εκστρατεία των βομβαρδισμών της στη Συρία, και είπε ότι η Μόσχα πρέπει να αλλάξει τους στόχους της για να σεβαστεί μια συμφωνία εκεχειρίας που επιτεύχθηκε χθες.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

Οι πρωτοφανείς κινητοποιήσεις των αγροτών, τα επεισόδια που σημειώθηκαν χτες στην Αθήνα και η αμηχανία της Κυβέρνησης απέναντι στο τεράστιο κύμα αντιδράσεων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου πρωταγωνιστούν και σήμερα στα διεθνή μέσα, με πολλούς διεθνείς ειδησεογραφικούς ιστότοπους να αφιερώνουν εκτενή δημοσιεύματα στα παραπάνω θέματα.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

 

Οι χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έτοιμες να αναστείλουν πλήρως την ελεύθερη κυκλοφορία χωρίς χρήση διαβατηρίου εντός του χώρου Σένγκεν για τουλάχιστον δύο χρόνια, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την αδυναμία της Ελλάδας να προφυλάξει τα σύνορά της, σύμφωνα με κοινοτικά έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση του πρακτορείου Associated Press.