Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Η Ελλάδα έχει διορία τριών μηνών για να εφαρμόσει το πακέτο των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Aυτή είναι η απόφαση που υιοθέτησε το Συμβούλιο της ΕΕ όσον αφορά στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αδυναμίες στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την προσφυγική κρίση.

ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ

 

Συμφωνήθηκε σχέδιο τριών σημείων κατά τις συνομιλίες στο Μόναχο - Τούρκος ΥΠΕΞ: Αν δεν σταματήσουν οι ρωσικές επιδρομές η εκεχειρία δεν είναι εφικτή - Η «αληθινή δοκιμή» θα φανεί στο συριακό έδαφος λένε Κέρι-Λαβρόφ.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

 

Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σημάδεψε την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη διεξαγωγή διαγωνισμού σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

ΑΠΟ 500.000 ΕΩΣ 3,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

 

Μεταξύ 500.000 και 3,5 εκατομμυρίων ευρώ θα προσδιοριστεί η τιμή εκκίνησης για την εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας πανελλήνιας εμβέλειας, δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

ΚΡΥΦΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 

Αλλάζουν όλα στις συντάξεις του Δημοσίου με κρυφή εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις 7 Ιανουαρίου του 2016, που δεν αναρτήθηκε ποτέ στη «Διαύγεια». Σε αυτή (την εγκύκλιο) περιλαμβάνονται μειώσεις πάνω από το 51% στις πρόωρες συντάξεις.

Ο ΟΑΕΔ ΔΙΝΕΙ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ

 

Το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως για πρόσληψη ανέργων δίνει ο ΟΑΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, νέο πρόγραμμα θα δίνει επιχορήγηση που θα καλύπτει το 50% του μηνιαίου μισθού και των εργοδοτικών εισφορών στις επιχειρήσεις που θα κάνουν προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων, άνω των 50 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης για τουλάχιστον εννέα μήνες.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Πρόσκληση σε Αμερικανούς και Άραβες απηύθηνε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ για να βρεθεί λύση στον ζήτημα της Συρίας, προειδοποιώντας πως το επόμενο ενδεχόμενο είναι να «ξεσπάσει νέος παγκόσμιος πόλεμος».

ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Σχέδια συστάσεων προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το άρθρο 19β του κώδικα συνόρων Σένγκεν, συζήτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαιώνουν επίσημες κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες και τη Λευκωσία, ύστερα από τα συμπεράσματα έκθεσης αξιολόγησης Σένγκεν στα οποία αναφέρεται ότι υπάρχουν ελλείψεις στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας, το Συμβούλιο εξετάζει τη διατύπωση συστάσεων για την αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών ελλείψεων.