Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ HOT-SPOTS

 

Σε μια επικίνδυνη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, εξελίσσεται η αμφισβήτηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη δημιουργία κέντρων καταγραφής αλλά και μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών από μερίδα πολιτών της τοπικής κοινωνίας.

ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

Άρωμα...διάσπασης φαίνεται να υπάρχει τα μπλόκα των αγροτών καθώς οι αγρότες των Τεμπών αρνούνται να κατέβουν στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και επιλέγουν να έρθουν στην πρωτεύουσα αλλά για να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

«Οι χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στην Ελλάδα αυξάνουν την πίεση που βιώνει η χώρα, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως μια “λιμνάζουσα” οικονομία, αύξηση των κοινωνικών εντάσεων και πολιτική πίεση, παράγοντες που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν έξω από την ζώνη του ευρώ», τόνισαν την Δευτέρα πολιτικοί αναλυτές του Eurasia Group (η μεγαλύτερη διεθνής συμβουλευτική εταιρεία για πολιτικές καμπάνιες), στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

ΜΕΡΚΕΛ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ 10 ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Ήταν η έβδομη συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τους τελευταίους τέσσερις μήνες και έγινε στην Τσάνκαγια. Στο πλαίσιο των συνομιλιών τους κατέληξαν σε δέκα σημεία για το Προσφυγικό. Συγκεκριμένα:

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

 

Στην πολιτική, ιδιαιτέρως σε κρίσιμες στιγμές, τίποτε δεν περνά χωρίς συνέπειες. Η κυβέρνηση βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο απόλυτο αδιέξοδο μιας πορείας που ξεκίνησε από τα χαμηλά ποσοστά ενός κινηματικού πολιτικού σχηματισμού και καταλήγει στην πλήρη αφερεγγυότητά της, ως κυβέρνησης που δημιούργησε ελπίδες. Η τραγωδία δεν είναι κυβερνητική αλλά κοινωνική. Η εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων ψηφοφόρων δείχνει την εξάντληση των εναλλακτικών λύσεων που διέθεταν.

ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

 

Σύμφωνα με Τούρκικα ΜΜΕ ο "εκλεγμένος" μουφτής Ξάνθης στη Θράκη δέχθηκε απειλές θανάτου. Σε δηλώσεις του ο ίδιος είπε πως «Σκοτεινές δυνάμεις προσπαθούν να διαταράξουν την ηρεμία της μειονότητας και της πλειοψηφίας»...και συμπλήρωσε πως «αν του συμβεί κάτι, υπεύθυνο θα είναι το ελληνικό κράτος».

«ΚΑΙΕΙ» 3 ΑΤΟΜΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»!

 

Συνεχίζει τις έρευνες διακαώς η επιτροπή «πόθεν έσχες», καθώς αυτή την φορά ζήτησε άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού που διαθέτει ο Αλέξης Μητρόπουλος σε τράπεζα του εξωτερικού, λίγες μέρες μετά την έρευνα για πόθεν έσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη.

ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

 

Την ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, καθώς θεωρεί πως αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, τότε η χώρα μας θα υποστεί βαρύτατες συνέπειες. Σύμφωνα με τον υπουργό, το χρονοδιάγραμμα είναι σημαντικότατο, αφού η κοινωνία έχει "εξαντληθεί".

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

Σοκ έχουν προκαλέσει απόρρητα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας και στα οποία γίνεται ξεκάθαρο πως ο Τούρκος πρόεδρος μιλά τουλάχιστον απαξιωτικά στους δυο συνομιλητές του, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αττάλεια της Τουρκίας , ο τούρκος πρόεδρος σχεδόν τους περιπαίζει..

Η ΡΩΣΙΑ ΕΣΩΣΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

«Οι Ρώσοι ξελάσπωσαν τον Ομπάμα όταν ήταν έτοιμος να εμπλακεί σε ανοιχτό πόλεμο με τη Συρία στα τέλη του Αυγούστου του 2013 και στην αρχή του Σεπτεμβρίου. Τώρα, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που έσωσαν τον κόσμο από τον πόλεμο τότε, αλλά ο ρωσικός ρόλος ήταν το κλειδί», δήλωσε ο βετεράνος της CIA Ray McGovern, σε συνέντευξή του στο Salon, προκαλώντας έκπληξη!