Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ

 

Mέ την επίσημη τελετή υποδοχής, παρουσία του πρώτου Ιρανού αντιπροέδρου Ε. Jahangiri, που θεωρείται ομόβαθμος του πρωθυπουργού, άρχισαν οι συνομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τεχεράνη.

ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!

 

Αυτές τις ημέρες γίνεται πολύς θόρυβος για τη Συνθήκη Σένγκεν. Προς ενημέρωση του Ελληνικού κοινού παραθέτουμε τα κάτωθι. Η συνθήκη Σένγκεν είναι μια συμφωνία που υπεγράφη κατά καιρούς, από όλα σχεδόν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Η συνθήκη Σένγκεν συμφωνήθηκε τον Ιούνιο του 1985 δηλαδή προ 30 ετών, στο χωριό Σένγκεν του Λουξεμβούργου, από το οποίο έλαβε το όνομα.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

 

Η οικονομία των 400 δισ. δολαρίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη Μέση Ανατολή μετά τη Σαουδική Αραβία, το μεγαλύτερο ανταγωνιστή του Ιράν στην περιοχή. Έχοντας αποκοπεί για χρόνια από το εμπόριο με τη Δύση, το Ιράν αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους επενδυτές που καλούνται να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση των δικών τους οικονομιών.

ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ... Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Όλο και περισσότεροι κλάδοι και επαγγέλματα παίρνουν τον δρόμο της παλλαϊκής κινητοποίησης. Τα κοράκια του καθεστώτος καλούν τον οργισμένο λαό σε πολιτικό διάλογο με την κυβέρνηση. Σε ποιόν πολιτικό διάλογο; Με ποιόν; Τι εξουσία κατέχει η κυβέρνηση; Ουδεμία!

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΩΝ SDF

 

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισαν το Σάββατο το αρχηγείο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μια υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ συμμαχία που αποτελείται από τους Κούρδους του YPG, Άραβες δημοκρατικούς και Ασσύριους χριστιανούς.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

 

Η Ευρώπη χρειάζεται από την Τουρκία να μειώσει δραματικά, μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, τον αριθμό των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα, διαφορετικά θα αυξηθούν οι πιέσεις για κλείσιμο συνόρων και φράκτες, προειδοποίησε σήμερα ο κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τις σχέσεις με την Άγκυρα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Κόλαφο για τη διαπλοκή που επιμένει για απεριόριστο αριθμό τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, αποτελεί η τεχνική μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας «European University Institute», η οποία ορίζει οτι ο συνολικός αριθμός των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας που μπορούν να μεταδοθούν στην Ελλάδα είναι τέσσερα.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΖΙΚΑ

 

Σύμφωνα με δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Υγείας Μαριζόλ Τουρέν, οι ταξιδιώτες οι οποίοι επιστρέφουν από περιοχές στις οποίες έχει εκδηλωθεί ο ιός Ζίκα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 28 ημέρες πριν δώσουν αίμα έτσι ώστε να αποφεύγεται οποιοσδήποτε κίνδυνος μετάδοσης.