Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ Α. Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ Β΄

 
Σαν σήμερα πρίν  οκτώ  χρόνια στις 7 Φεβρουαρίου 2008, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τον από Θηβών και Λεβαδείας Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ.Επί οκτώ συναπτά έτη, η τροχιά της Πρωθιεραρχικής Του πορείας.Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....




ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Το άγνωστο και δραματικό παρασκήνιο των μυστικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Κριστίν Λαγκάρντ το διάστημα μεταξύ Απριλίου-Ιουνίου 2015 φωτίζει για πρώτη φορά μετά την παραίτηση του τον περασμένο Μαίο ο πρώην Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.

ΣΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ

 

Αυξήσεις φόρων για όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα από ενοίκια, για όσους δηλώνουν μισθούς ή συντάξεις άνω των 60.000 ευρώ το χρόνο και για όσους εμφανίζουν στην εφορία καθαρά κέρδη άνω των 42.000 ευρώ από την ατομική άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ή ελευθέριων επαγγελμάτων προκύπτουν από ένα ακόμη εναλλακτικό σενάριο το οποίο περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης προς του δανειστές για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για προσέγγιση με τη Ρωσία, επί υπουργίας Λαφαζάνη, (και επίνευση Τσίπρα) ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα η ανάγκη να ασκήσει η χώρα μας ανεξάρτητη πολιτική. Προϋπόθεση, αν αυτό είναι δυνατόν, είναι να απαντηθεί το ερώτημα αν ο Κόσμος είναι μονοπολικός ή πολυπολικός.

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

 

Έτοιμη να υποκύψει στα γεράκια των αγορών η Αργεντινή και να ικανοποιήσει εν μέρει τουλάχιστον τα αμερικανικά hedge funds σε ότι αφορά τις απαιτήσεις τους για το «χρέος» της είναι η νέα κυβέρνηση του συντηρητικού Μαουρίτσιο Μάκρι.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 45 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

 

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αποφάσισε την παράταση τουλάχιστον άλλων 45 ημερών σε εκείνους τους δανειολήπτες που είχαν υποβάλει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 αιτήσεις υπαγωγής στον Νόμο Κατσέλη και τους είχαν υποχρεώσει να φέρουν περαιτέρω δικαιολογητικά.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΕΤΡΕΛΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ»

 

Οι αγορές παγκοσμίως βρίσκονται σε ένα αποσταθεροποιημένο «σπιράλ θανάτου» που θα προκαλέσει μια παγκόσμια ύφεση από την οποία κανείς δεν θα σωθεί, βεβαιώνει το Bloomberg.

ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Στην Άγκυρα μεταβαίνει την Δευτέρα η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ενδεχομένως και με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκεται ασφαλώς η προσφυγική κρίση, αλλά θα συζητηθούν και άλλα θέματα.

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ

 

Aποκαλυπτικά στοιχεία για τα χρέη τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών έδωσε στη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος έδωσε εντολή να εισπρακτούν όλες οι οφειλές τους, ειδάλλως θα υπάρξει κατάσχεση.