Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΤΗ ΔΙΝΗ

 

Αντιμέτωπη με το προσφυγικό βρίσκεται η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεδομένου ότι το 81% των Γερμανών πολιτών που συμμετείχε σε δημοσκόπηση δηλώνει ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στο προσφυγικό την ώρα μάλιστα που στα μέσα Μαρτίου θα διεξαχθούν τοπικές εκλογές σε τρία ομόσπονδα κρατίδια.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ “ΥΠΟΣΤΕΙ” ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

 

Το Su-24 είναι ένα αεροσκάφος κρούσης της σοβιετικής εποχής. Το Su-34, το αεροσκάφος διάδοχός του, είναι υπερσύγχρονο με ικανότητα αεροπορικής μάχης. Την 29η Ιανουαρίου υπήρξε μια σοβαρή διαφοροποίηση.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ “ΥΠΟΣΤΕΙ” ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

 

Το Su-24 είναι ένα αεροσκάφος κρούσης της σοβιετικής εποχής. Το Su-34, το αεροσκάφος διάδοχός του, είναι υπερσύγχρονο με ικανότητα αεροπορικής μάχης. Την 29η Ιανουαρίου υπήρξε μια σοβαρή διαφοροποίηση.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΜΕΡΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Η εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας και η προώθηση ενός αξιόπιστου μηχανισμού επανεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκαν στο επικέντρο της εξαμερούς συνάντησης για την προσφυγική κρίση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο.

ΜΕΤΡΙΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Η ευρωπαϊκή οικονομία εισέρχεται στο τέταρτο έτος ανάκαμψης και η ανάπτυξή της συνεχίζεται με μέτριους ρυθμούς, χάρη κυρίως στην κατανάλωση. Ταυτόχρονα, όμως, μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται αντιμέτωπο με σημαντικές προκλήσεις και, συνεπώς, αυξάνονται οι κίνδυνοι για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη.

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την άποψη πως μία συντεταγμένη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα οδηγούσε σε αποσυμφόρηση των εθνικών συνόρων και πως η ιδέα μιας Ευρώπης χωρίς εσωτερικά σύνορα μπορεί να διατηρηθεί μόνον με συντεταγμένη προστασία των εξωτερικών συνόρων.

ΡΩΣΙΑ VS ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΛΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

Η Τουρκία εμπόδισε την Τετάρτη ρωσικό αεροσκάφος να πετάξει πάνω από την επικράτειά της στο πλαίσιο της Συνθήκης Open Sky, παραβιάζοντας τη Συνθήκη CFE για την μείωση των συμβατικών όπλων στην Ευρώπη το 1990, η οποία προβλέπει ελεύθερες πτήσεις παρατήρησης ειδικών σκαφών πάνω από την Ρωσία και χωρών του ΝΑΤΟ, προκειμένου να πιστοποιηθεί η ακρίβεια τήρησης των προβλεπομένων στην συνθήκη.

ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ

 

Το κατώφλι των Οικονομικών Εισαγγελέων καλούνται να περάσουν τις επόμενες ημέρες δεκάδες αποκαλούμενοι «καλοί και εξαίρετοι» καταθέτες της UBS, που περιλαμβάνονται στην «λίστα Μπόργιανς«, οι οποίοι καλούνται σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΤΑ «ΧΩΝΕΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

  

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν ρίχνει κεραυνούς στην Τουρκία, λέγοντας ότι η Άγκυρα έχει να δώσει πολλές απαντήσεις για τη σχέση της με το Ισλαμικό Κράτος. «Η Τουρκία έπαιξε στη Συρία, σε πολλές περιπτώσεις, πολύ αρνητικό ρόλο», λέει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και συνεχίζει:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΙΟΥ ΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Το πρώτο κρούσμα του επικίνδυνου ιού Ζίκα σε μια έγκυο γυναίκα επιβεβαίωσαν οι αρχές της Ισπανίας, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, Sky News. Η γυναίκα είχε πρόσφατα επιστρέψει από ένα ταξίδι στην Κολομβία.