Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

 

Η ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Αποτελεί σημείο συνάντησης θρησκειών-πολιτισμών και πύλη εισόδου στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια επανέκαμψε στο διεθνές προσκήνιο κυρίως για τους ακόλουθους λόγους:

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Πόσο θα αντέξει η Ανγκελα Μέρκελ με τη γραμμή της ευρωπαϊκής λύσης στην προσφυγική κρίση; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό που έμπαινε τελευταία όλο και πιο πιεστικά για την καγκελάριο, αρχίζει να συγκεκριμενοποιείται: όχι για πολύ.

ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ;

 

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η πρώτη (ιδρυτική;) συνάντηση στην Νέα Υόρκη.  Στην Νέα Υόρκη, το Σικάγο, την Βοστώνη αλλά και την πολιτεία της  Φλόριδας εδώ και περίπου δυο μήνες, ίσως και περισσότερο,   εξελίσσονται εντονότατες διεργασίες στο παρασκήνιο  κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες άκρας μυστικότητας – για τον γράφοντα βεβαίως απολύτως κατανοητό -  για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου,  και κυρίως μη εξαρτώμενου από την Ελληνική κυβέρνηση,   φορέα με παναμερικανικό χαρακτήρα.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

 

Συνολικά 1.318 τουρκικά ξενοδοχεία κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου βγήκαν στο σφυρί. Οι ιδιοκτήτες τους τα πουλούν επειδή χρεοκόπησαν ή πρόκειται να χρεοκοπήσουν μετά τις ρωσικές κυρώσεις αλλά και τον παγκόσμιο φόβο για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

Διαβούλευση σε βάθος θα προηγηθεί σε περίπτωση αλλαγών στον εκλογικό νόμο, όπως δεσμεύεται, με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΠΟΙΟΙ ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΟΥ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ

 

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η σχετική και «κατά προτεραιότητα» έρευνα των ορκωτών λογιστών, γι’ αυτό και η υπόθεση με το «πόθεν έσχες» μπήκε στο αρχείο από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

 

Οι ΗΠΑ έχουν πλάνο να αυξήσουν την αποστολή στρατευμάτων και βαρέων όπλων στην Ευρώπη, στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, αναφέρουν οι New York Times. Ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να επενδύσει περίπου τέσσερα δισ. δολάρια στην επιχείρηση αυτή, μια αύξηση της τάξης του 400% σε σχέση με αυτά που επενδύει σήμερα στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.