Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ


ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΕΡΕ ΤΗΣ ΕΚΤ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Τη σύσταση υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης πρότεινε τη Δευτέρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συσταθεί και να λειτουργεί είτε αυτόνομα είτε υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν).

ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την Ευρώπη για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκουν να σπάσουν όσο το δυνατόν συντομότερα τις σχέσεις Ρωσίας-Γερμανίας, προκειμένου η Δύση να συσπειρωθεί.

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

 

Τις μέρες αυτές η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν άνευ προηγουμένου ξεσηκωμό, με αφορμή το ασφαλιστικό, που ανατρέπει σε βαθμό εξοντωτικό σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες τα οικονομικά τους δεδομένα.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΧΑΣΜΟΥ

 

Ενωμένοι θριαμβεύουμε - διχασμένοι καταστρεφόμαστε. Τούτη την αλήθεια θα έπρεπε να την έχουν μάθει όλοι. Θα έπρεπε να έχει γίνει βίωμα και σε εκείνους που έχουν «οργώσει» βαθιά τον νου τους με πολύμοχθη εκπαίδευση, αλλά και στους αναλφάβητους ακόμα.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

Αλήθεια, υπάρχει ακόμα κάποιος, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα πήγαινε- έλα των υπουργών στις αίθουσες ξενοδοχείων, θωρακίζουν το κύρος της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με το Κουαρτέτο;

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ

 

Ο Σων Μακφάρλαντ, κορυφαίος στρατηγός των ΗΠΑ στο Ιράκ, λέει ότι ο στρατός των ΗΠΑ έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση μιας πιθανής κατάρρευσης του φράγματος της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ πράγμα το οποίο θα ήταν καταστροφικό.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Χιλή, η τουρκική πολεμική αεροπορία διέταξε "πορτοκαλί συναγερμό", γεγονός που συμβολίζει την πλήρη ετοιμότητα μάχης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι χειριστές θα αποφασίζουν δίχως εντολής αν θα ανοίξουν πυρ ή όχι.

ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Τον στρατό ρίχνει στην μάχη η κυβέρνηση για την άμεση υλοποίηση όλων των υποχρεώσεων της χώρας μας σε ό,τι αφορά το προσφυγικό.Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατά την διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Τουλάχιστον 60 νεκροί, μεταξύ των οποίων και 25 σιίτες μαχητές, είναι ο τελευταίος απολογισμός των επιθέσεων αυτοκτονίας τριών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που αυτοανατινάχθηκαν μέσα στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό και μάλιστα σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες συνοικίες της συριακής πρωτεύουσας.