Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 

ΜΠ. ΝΕΤΑΝΑΧΟΥ:Κοιτάξαμε από το παράθυρο και είπα στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, του έδειξα την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ και του είπα αυτή είναι η δική μας Ακρόπολη.

ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Τουλάχιστον 50.668 πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους, στις μαστιζόμενες από τη βία χώρες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, έφτασαν στις ευρωπαϊκές ακτές τον Ιανουάριο του 2016 σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Πρόκειται για το δεκαπλάσιο αριθμό συγκριτικά με τα στοιχεία του 2015 για τον ίδιο μήνα.

Η ΑΘΗΝΑ ΥΠΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ

 

Αγρότες, ασφαλιστικό-προσφυγικό πυροδοτούν μια έκρυθμη κατάσταση. Σε ασφυκτική πίεση βρίσκεται το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Η Ευρώπη έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως εξιλαστήριο θύμα των δικών της αδιέξοδων επιλογών στο προσφυγικό.

† ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

 

1.Η καθιέρωση του κοινού εορτασμού.Η καθιέρωση του κοινού εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ως οικουμενικών διδασκάλων της Εκκλησίας ανάγεται στον ια΄ αιώνα, πιθανώς επί της Βασιλείας Αλεξίου του Κομνηνού. Για τον κοινό εορτασμό τους παρουσιάζονται στους Συναξαριστές δύο πιθανές εξηγήσεις.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

Από τις 12:00 έως τις 18:00 θα παραμείνουν κλειστά, σήμερα, τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες η συντονιστική επιτροπή αγροτών του μπλόκου.

18 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

Σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης και θα δούμε εάν οι έλληνες νησιώτες θα είναι τελικά προτεινόμενοι. Οι υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς τους έχουν ξεπεράσει τις 365.000.

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Αν κι επισήμως δεν υπάρχει κάποιο δικαίωμα για διωγμό της Ελλάδας από τη συνθήκη Σέγκεν, οι εταίροι ετοιμάζουν ένα νέο μυστικό σχέδιο, καθώς επιθυμούν να παραχωρήσουν το κλειδί της των ευρωπαϊκών συνόρων στα Σκόπια, κλειδώνοντας απ’ έξω την Ελλάδα.

«ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ» ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε ότι ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 πλησίασε σε επικίνδυνη απόσταση ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μαύρη Θάλασσα. Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Michelle Baldanza, ανέφερε πως το περιστατικό συνέβη στις 25 Ιανουαρίου, αναφέρει το RIA Novosti.

ΟΙ FINANCIAL TIMES ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Οι Financial Times όπως και οι περισσότερες από τις γνωστές ευρωπαικές εφημερίδες μας έχουν συνηθίσει σε συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα κατά τις Ελλάδος επί παντός επιστητού.