Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

 

Η τριμερής διάσκεψη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σηματοδοτεί την απαρχή μίας νέας εποχής στην περιφερειακή συνεργασία των τριών χωρών, που κάθε μία από αυτές αντιμετωπίζει ιδιότυπα προβλήματα και προκλήσεις.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από σήμερα Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών εν όψει της επιστροφής των επικεφαλής στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Μετά την ολόπλευρη κρίση(όχι μόνον χρηματοοικονομική,αλλά και πολιτική-κοινωνική-πολιτιστική-ανθρωπιστική των προηγούμενων ετών), κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, οδεύουμε ολοταχώς σε έναν Νέο Διεθνή (Παγκόσμιο) Καταμερισμό Εργασίας .

ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

 

Ένα εφιαλτικό σενάριο στα πρόθυρα υλοποίησή του.To κούρεμα καταθέσεων αποτελεί όλο και πιο δελεαστικό φινάλε πριν την τουρκική εισβολή στην Ελλάδα.

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ CAYMAN ΟΙ ΗΠΑ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

 

«Οι ΗΠΑ είναι ο αγαπημένος νέος φορολογικός παράδεισος του κόσμου», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο τονίζει ότι η μεταφορά χρημάτων από τους συνήθεις εξωχώριους παραδείσους στις ΗΠΑ αποτελεί μία νέα ζωηρή δραστηριότητα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ

 

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιαπωνίας Κυόντο, το οποίο επικαλείται έναν ιάπωνα αξιωματούχο που δεν επιθυμεί να κατονομαστεί, μεταδίδει πως η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να εκτοξεύσει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 

Νέες απειλές για βόμβα έχουν υπάρξει σήμερα, Πέμπτη, για πέντε λύκεια της Γαλλίας, κάνοντας τις αστυνομικές αρχές της χώρας να σημάνουν συναγερμό.

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ EΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό πείραμα στην ιστορία των πολιτικών θεσμών. Η Ένωση, η οποία ξεκίνησε ως οικονομική κοινότητα ανεξάρτητων κρατών με παρόμοιες πολιτιστικές αξίες, απέκτησε και χαρακτηριστικά πολιτικής ένωσης, αναφέρει το Stratfor.

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Στην έκθεση που συνυπογράφουν 65 οργανισμοί, ανάμεσά τους και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εκτιμάται ότι 1 εκατ. μετανάστες θα φτάσουν στην Ευρώπη από Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία μέσα στο 2016.