Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΑΝΤΙ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

 

Είναι «το ελληνικό χρέος το κλειδί για την προσφυγική κρίση» όπως υποστηρίζει κεντρικός αρθρογράφος των Financial Times ή μήπως «η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση πανικού»;

Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

 

Όλα, ανεξαιρέτως, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτουν ένοπλες δυνάμεις, των οποίων η αποστολή είναι να παρέχουν ασφάλεια. Η ασφάλεια, μαζί με την ευημερία και τη σταθερότητα, αποτελούν τις μείζονες στρατηγικές επιδιώξεις των συγχρόνων δημοκρατικών κρατών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

«Το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο. Το εκτροχιασμένο συνταξιοδοτικό σύστημα με τα σωρευτικά προβλήματα στέρησε αναπτυξιακούς πόρους από την οικονομία συντελώντας στην εμφάνιση της ύφεσης», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό.

ΤΟ ΝΕΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

 

Η γνώριμη εικόνα των χιλιάδων τρακτέρ στους δρόμους κυριαρχεί πάλι στη δημόσια ζωή. Δηλώσεις, σημαίες, τηλεοπτικές κάμερες, η αγροτική Ελλάδα ξεσηκώνεται. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, αλλά δεν είναι πάντως «μια από τα ίδια».Η ένταση των αγροτικών κινητοποιήσεων εκφράζει την συλλογική αντίδραση και απόγνωση ενός χώρου που ήταν για δεκαετίες έρμαιο των κομματικών παιχνιδιών, μια σίγουρη δεξαμενή ψήφων.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;

 

Που κρύβεται ο διάβολος, τι επιδιώκει η Άγκυρα με τη βοήθεια της Ευρώπης των πολιτικών νάνων, που εκβιάζονται και συνεργάζονται με το καθεστώς Ερντογάν που ακολουθεί πιστά τα βήματα του Χίτλερ... Το "ροκάνισμα" της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και ο εξαναγκασμός σε ελληνοτουρκική συνεργασία και συνδιαχείριση του Αιγαίου γίνεται σε καθημερινή βάση και έχει τη "σφραγίδα" της γερμανο-τουρκικής φιλίας.

ΣΚΛΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ

 

Η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Κύπρος, μέσα από τη συνεργασία τους αποτελούν τον άξονα του καλού, στον οποίο μπορούν να προστεθούν η Βουλγαρία και ενδεχομένως η Ιορδανία και η Αίγυπτος, εναντίον του άξονος του κακού στην ευρύτερη περιοχή, που αποτελούν η τρομοκρατία και ο φονταμενταλισμός, συμφώνησαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ Πάνος Καμμένος και Μοσέ Γιαλόν (Moshe Ya’alon).

Η ΚΙΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ

 

O Tζορτζ Σόρος, ο άνθρωπος που έκανε το «μεγάλο κόλπο» με τη βρετανική λίρα και κέρδισε τεράστια ποσά σε μια νύχτα σε βάρος όλων των Βρετανών, έλαβε ισχυρή προειδοποίηση από το Πεκίνο να μην «αρχίσει πόλεμο κατά του γουάν».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ HOT SPOT ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

 

Το περασμένο καλοκαίρι γράφουν οι Financial Times, η Γερμανία έφτασε πολύ κοντά στο να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, αντί να συμφωνήσει σε νέο δάνειο δισεκατομμυρίων ευρώ προς την ελληνική κυβέρνηση. Τώρα, η Γερμανία παραπαίει από το βάρος της έλευσης πάνω από 1 εκατ. προσφύγων, οι περισσότεροι εκ των οποίων πέρασαν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ 24 ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ

 

Σε δεσμεύσεις ακινήτων, τραπεζικών λογαριασμών και αξιογράφων 24 καταθετών της λίστας Μπόργιανς προχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, Τουλουπάκη, Τζούρας και Καλούδης σε μία προσπάθεια να «στριμώξουν» τους καταθέτες των οποίων οι καταθέσεις εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Ταξί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι σε απεργία: στη Γαλλία πραγματοποιείται σήμερα μια ισχυρή κοινωνική κινητοποίηση με αίτημα την αύξηση της αγοραστικής δύναμης, η οποία έχει αναστατώσει την εναέρια κυκλοφορία και τις μεταφορές γύρω από το Παρίσι.