Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Έως την ερχόμενη Δευτέρα τοποθετούν κοινοτικοί παράγοντες την επιστροφή στην Αθήνα των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες, οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο βρίσκονται στην τελική ευθεία, καθώς ήδη αυτή την εβδομάδα τα τεχνικά κλιμάκια ενισχύθηκαν προκειμένου να ολοκληρώσουν την συλλογή των στοιχείων που τους έχουν αναθέσει οι επικεφαλής.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 «ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ» ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Τελεσίγραφα σε περισσότερους από 30.000 κακοπληρωτές δανειολήπτες ετοιμάζονται να στείλουν οι τράπεζες.  Το μήνυμα των τραπεζών θα είναι σαφές: «Πληρώστε τα δάνεια σας διαφορετικά θα λάβετε ειδοποιητήριο πλειστηριασμού» ακόμη και για την πρώτη κατοικία.

ΣΕ 11 ΧΩΡΕΣ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ Η KΟΜΙΣΙΟΝ

 

Ένδεκα χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία, αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους τους, διότι ακόμη και σε 10 χρόνια από σήμερα το χρέος τους θα είναι υψηλό, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε σταυροδρόμι θα βάλει την ελληνική οικονομία η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, αφού η επιτυχής ολοκλήρωσή της θα φέρει την Ελλάδα από το ένα μνημόνιο που εφαρμόζει αυτήν την στιγμή - μετά και την συμφωνία για το χρέος - να εφαρμόζει τρία.

ΟΙ ΟΨΙΜΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Η ελληνική κυβέρνηση - και κυρίως το ΥΠΕΞ - εισπράττουν τώρα τις δυσμενείς επιπτώσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο από την πρόσφατη ευρω-τουρκική συμφωνία στο προσφυγικό, την οποία η Αθήνα προσυπέγραψε, χωρίς μεγάλη σκέψη, περισσή προχειρότητα, χωρίς ούτε μια αντίρρηση ή εναλλακτική πρόταση.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ενημερώνει το απόγευμα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πορεία της εφαρμογής του προγράμματος μεταρρύθμισης και εξυγίανσης, καθώς και για την πρόοδο της κυπριακής οικονομίας.Η Κύπρος θα εξέλθει τον Μάρτιο από το μνημόνιο, στο οποίο είχε μπει το 2013.

«ΧΑΘΗΚΕ» 1 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΚΟΚΥΡΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ


Oι συνεχείς πληρωμές σε τράπεζες και Εφορία οδηγούν σε μεγάλες απώλειες των εισοδημάτων των Ελλήνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, μέσα σε ένα τρίμηνο, το τρίτο του 2015 χάθηκε 1 δισ. ευρώ από το εισόδημα των νοικοκυριών.

EUROPOL: ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

 

Η Europol προειδοποίησε για μεγάλης κλίμακας επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος. Ο διευθυντής της Europol στο Άμστερνταμ Ρομπ Γουέινραϊτ προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναπτύξει «μία νέα επιχειρησιακή ικανότητα για την πραγματοποίηση νέας εκστρατείας με μεγάλης κλίμακας επιθέσεις» επικεντρωμένες στην Ευρώπη.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Υποψίες κίνησε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Σύμφωνα με τα μέσα κατά τη συνάντηση των δυο αρχηγών, συζητήθηκαν οι σχέσεις των Ελλάδας-Ουκρανίας και η κατάσταση των ελλήνων πολιτών που ζουν στις περιοχές των συγκρούσεων.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ

 

Ύστερα από συνάντηση με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, φαίνεται πως θα είναι έτοιμος για υπογραφή οικονομικής συνεργασίας, το ύψος της οποίας φτάνει τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα ο Ιρανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί και με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.