Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΗ HUFFPOST GREECE O ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Με αποκλειστική του δήλωση στην HuffPost Greece, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα στους θεσμούς και κυρίως στο ΔΝΤ ότι η καθυστέρηση στις διαδικασίες μπορεί να ακυρώσουν την μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας για επιστροφή στην ανάπτυξη και να πάνε χαμένες οι πολυετείς θυσίες του ελληνικού λαού.

ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΝΤ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Το οικονομικό φόρουμ του Νταβός 2016 ολοκληρώθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιστρέφει Αθήνα, όπου τον περιμένουν οι αναμμένες μηχανές των τρακτέρ των αγροτών οι κινητοποιήσεις επαγγελματιών για το ασφαλιστικό και η απροθυμία των εκπροσώπων των θεσμών να αποδεχτούν ως έχει το σχέδιο Κατρούγκαλου για να προχωρήσει η ψήφιση και να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, που θα φέρει τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΗΛΙΘΙΕ!

 

«Ο φασισμός αρχίζει με τη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι» (Paul Valery) Δυστυχώς η Ελλάδα τα τελευταία πολλά χρόνια (και όχι μόνο στα χρόνια του μνημονίου) είχε την ατυχία να κυβερνάται από ανθρώπους που επιεικώς χαρακτηρίζονται ως πολιτικοί απατεώνες, έως απάτριδες, φοβικοί και εθνικά επικίνδυνοι φιλοτομαριστές. 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 8,1 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Bridging Europe, (η μόνη εταιρεία που επιβεβαιώθηκε στις περασμένες εκλογές) με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων να μένουν εκτός Βουλής.

ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

 

Τη θέση ότι πρέπει να περιοριστεί η λιτότητα και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη εξέφρασε εκ νέου ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, τονίζοντας παράλληλα ότι σε όποια χώρα η κυβέρνηση ευθυγραμμίστηκε με τις Βρυξέλλες έχασε τις εκλογές.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ

 

Σε νέα συμφωνία μακροπρόθεσμου πλάνου κατέληξαν η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) και η NIOC, μετά από την καθοριστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή, παρόντος και εκπροσώπων του ιρανικού υπουργείου Ενέργειας.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΡΙΑ

 

Οι εσωτερικές αναταραχές στη Σαουδική Αραβία, η απειλή οικονομικής αστάθειας λόγω των τιμών του πετρελαίου και οι συνεχείς διαμάχες με τους γείτονες της την απειλούν με έκρηξη γράφει σε εκτενές άρθρο της η National Interest. Η Σαουδική Αραβία σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η επόμενη ιδανική χώρα για το Ισλαμικό Κράτος, που μπορεί να γίνει «Συρία».

"Η ΡΩΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΖΩΝΗ

 

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν απείλησε με πόλεμο Ρωσία και Κούρδους λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί νέα ρωσική αεροπορική βάση, στην βόρεια Συρία.