Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

 
 Με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τζακ Λιού και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....



ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

 

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, στις οποίες πλέον συμμετέχουν ενεργά και άλλοι επαγγελματικοί φορείς -μεταξύ άλλων δικηγόροι, γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί και εμποροϋπάλληλοι- βρίσκονται οι αγρότες σε όλη τη χώρα.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ


To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε την Τετάρτη την κατάργηση της συστημικής εξαίρεσης από τους κανόνες δανεισμού του, η οποία επέτρεπε τη χορήγηση μεγαλύτερων δανείων σε χώρες που θεωρούνται σημαντικές για τη σταθερότητα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

O ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ GREXIT!

 

Τον τελευταίο καιρό όλα φαίνονται ήρεμα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ανώτεροι Έλληνες αξιωματούχοι φοβούνται πως μια νέα καταιγίδα βρίσκεται προ των πυλών.

OFF ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

 

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, δεν έχει γίνει καμία πρόταση από τις ελληνικές αρχές για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών και δεν έχουν γίνει κατά συνέπεια και καθόλου συζητήσεις με την τρόικα.

ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ

 

Σας βλέπω στα κανάλια, να διαλύεται τα πάντα και δεν μιλώ. Σας ακούω παντού να λέτε αηδίες, προσβολές, να βλασφημείτε με έργα και λόγια, ιερά, παραδόσεις και ιστορία. Σας παρακολουθώ να καταστρέφετε δομές, πατρίδα και λαό.

300 ΕΚΑΤ. ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2015

 

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το δημοσιονομικό κόστος για τους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο ήταν 0,17% του ΑΕΠ (σ.σ.: περίπου 300 εκατ. ευρώ) το 2015.  Το μεγαλύτερο δημοσιονομικό κόστος το 2015 είχαν η Σουηδία (0,5% του ΑΕΠ) και η Δανία (0,47%), σύμφωνα με την έκθεση, ενώ λίγο υψηλότερες από της Ελλάδας ήταν οι δαπάνες της Γερμανίας και της Ιταλίας (0,20% του ΑΕΠ και στις δύο χώρες) καθώς και της Ολλανδίας (0,18% του ΑΕΠ).

ΠΑΡΙΣΙ: ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΟΣΤΙΣΑΝ 270 ΕΚΑΤ. ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 

Περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ στοίχισαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, στα ξενοδοχεία, όπως εκτιμούν οι Γάλλοι ξενοδόχοι, αναφέρει σε δημοσίευση του ο όμιλος ερευνών MKG.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ!

 

Για εκπτώσεις και ‘’δωράκια’’ σε συγκριμένα φαρμακεία τιμωρήθηκε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, με το υπέρογκο ποσό των 390 εκατομμυρίων δολαρίων! Ποσό πολύ μικρότερο βέβαια, από τα 3,3 δις. που ζητούσε αρχικά η κυβέρνηση της Αμερικής.

ΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ

 

Άνω κάτω η βρετανική κυβέρνηση ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή έξοδο της χώρας από την ΕΕ η πρόθεση της Κομισιόν να τροποποιήσει τον κανονισμό του Δουβλίνου για τους αιτούντες άσυλο. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται εκτενώς στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταργήσει την αρχή που ορίζει τη χώρα εισόδου στην ΕΕ ως τη χώρα υπεύθυνη για την εξέταση αιτήσεων ασύλου από πρόσφυγες.

ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ...

 

Πρόταση του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) για έρευνα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της ε/κ και της τ/κ πλευράς απέρριψε η τουρκική Εθνοσυνέλευση.