Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

«Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

 

Η στρατηγική του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, όσον αφορά στην Τουρκία, βρίσκεται στο επίκεντρο άρθρου του Ιβάν Κράστεφ, προέδρου του Κέντρου Φιλελευθέρων Στρατηγικών στη Σόφια και ιδρυτικού στελέχους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, στο Bloomberg.

ΤΟΥ 2016 ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΑΡΤΗ

 

Μπορεί το 2016 να μην έχει ούτε 20 μέρες που μπήκε, αλλά οι ειδήσεις των πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων είναι πολλές.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ – ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Μία δημοσκόπηση της Metron Analysis με μεγάλο ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατίας εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε αναλυτικά την πρόθεση ψήφου.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

 

“Αν κάποιος θέλει να κυβερνά και να συνεχίζει να κυβερνά, πρέπει να είναι ικανός να διαστρέψει την έννοια της πραγματικότητας. Το μυστικό της διακυβέρνησης είναι να συνδυάζεις την πίστη πως είσαι αλάθητος, με την ικανότητα να διδάσκεσαι από λάθη του παρελθόντος” ( Τζωρτζ Όργουελ, 1984)

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΙΖΡΕ

 

Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, από τουρκικό βομβαρδισμό στην κουρδική πόλη Τσίζρε στην επαρχία του Σιρνάκ στη νοτιοανατολική Τουρκία την Παρασκευή. Ο τουρκικός Στρατός συνεχίζει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στην πόλη Τσίζρε, όπου υποτίθεται ότι μάχεται ενάντια στους Κούρδους αντάρτες του PKK, προκαλώντας ωστόσο μεγάλες απώλειες μεταξύ των αμάχων.

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ! ΑΛΛΙΩΣ… ΧΑΘΗΚΑΜΕ»

 

Η Γαλλία πρέπει να αναλάβει τολμηρές ενέργειες και να συντρίψει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη πριν η επιρροή τους μεγαλώσει και απλωθεί σε όλη τη βόρεια Αφρική, γράφει ο Γάλλος δημοσιογράφος Φιλίπ Μπονέτ στο Boulevard Voltaire.

ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΟΥ ΤΖΑΚ ΠΟΤ ΤΩΝ 1,6 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

 

Τρία άτομα που κέρδισαν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο τυχερό παιχνίδι Powerball, το μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι χθες το απόγευμα (ώρες Βόρειας Αμερικής) για να εισπράξουν τα κέρδη τους.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ "ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ" Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Πριν δύο ημέρες ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο στα οικονομικά της χώρας και εχθές οι αρχές ανακοίνωσαν ότι περικόπτεται η χρηματοδότηση σε όλα τα κρατικά προγράμματα.