Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ISIS ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ

 

Νέοι προβληματισμοί σχετικά με την ασφάλεια στις πτήσεις προκύπτουν λόγω πληροφοριών περί προσπαθειών από πλευράς του ISIS να αναπτύξει δικό του σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων.

ΑΡΘΡΟ TΟΥ MΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ AΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ AΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ EΛΛΑΔΟΣ κ.κ.IΕΡΩΝΥΜΟΥ B΄ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 
H Iστορία και οι προβληματισμοί της: Δ​​ιάβασα με πολλή προσοχή – και όχι μόνο μία φορά – το κείμενο της συνέντευξης της κ. Σίας Aναγνωστοπούλου, αναπληρώτριας του υπουργού Παιδείας, στην εφημερίδα «Kαθημερινή» της 20ής Δεκεμβρίου 2015. Mεταξύ άλλων εθίγησαν και δύο θέματα ουσιαστικά, εκείνο των σχέσεων ή διαφοράς εθνότητας και ιστορικότητας, και η ανάγκη της ξαναγραφής της Ιστορίας. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ....
 


1,8 ΔΙΣ. ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: €5,5 ΔΙΣ. ΕΩΣ ΤΟ 2018

 

Ερωτηματικά για το Ασφαλιστικό: Έμφαση στην κάλυψη του δημοσιονομικού κενού τόσο του 2016 όσο και της διετίας 2017-2018 δίνουν οι δανειστές.

ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ

 

Τελευταία ανακινείται και πάλι το θέμα απαξίωσης και πώλησης των τεσσάρων ''Αεροστρωμνων'' σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού ''ZUBR''. Η Ελλάδα διαθέτει τέσσερα σκάφη τα οποία αποκτήθηκαν από το 2001 έως το 2005 από την Ουκρανία.

ΕΥΡΩΠΗ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΘΕΛΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ

 

Η κυβέρνηση της Ιταλίας επιθυμεί να τροποποιηθούν οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δημιουργηθεί μια ένωση δύο ταχυτήτων, με έναν πρώτο κύκλο χωρών που κινούνται προς στενότερη ολοκλήρωση, δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Σάντρο Γκότζι.

«120 ΧΩΡΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»

 

«Στον πόλεμο στη Συρία 120 χώρες προμηθεύουν το Ισλαμικό Κράτος με τον πιο προηγμένο εξοπλισμό και όπλα» δήλωσε ο Σεΐχης Αλ Ακραμ Καάμπι, ηγέτης της Χεζμπολάχ αλ Νουτζάμπα, κινήματος αντίστασης ιρακινών σιιτών κατά του Ισλαμικού Κράτους αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS. Ο ίδιος βεβαιώνει πως «η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ υποστηρίζουν ανοιχτά τους τρομοκράτες, αλλά η νίκη θα είναι δική μας».

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ AΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

 

Ο πιο νέος υπουργός Άμυνας του κόσμου, είναι από τη Σαουδική Αραβία και παίζει με τη φωτιά για να ωθήσει τη χώρα του στη συμμετοχή σε νέους πολέμους στη Μέση Ανατολή, παρατηρούν οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) αναφέρει ο «Independent».

EΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ

 

Η Ασία και οι Ηνωμένες πολιτείες συνειδητοποιούν ότι η οικονομία δεν μπορεί να αποδώσει με τον τρόπο που πιστεύουν οι κυβερνήσεις, προκαλώντας μεγάλο πλήγμα από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, σε όλο τον κόσμο, αφού οι επενδυτές στρέφονται σε άλλα είδη…

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η μονομαχία και η ανάδειξη νέου αρχηγού στην Νέα Δημοκρατία απασχόλησε έντονα τον ξένο τύπο. Διάφορες πολιτικές αναλύσεις και προβλέψεις συνοδεύουν την είδηση ότι ο 9ος πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι γερμανικές εφημερίδες βλέπουν στο πρόσωπο του νεοεκλεγέντα έναν ισχυρό αντίπαλο και γιατί όχι, ακόμη και τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.