Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΧΩΡΑ ΕΡΗΜΗ...

 

Δεν ξέρω εάν οδηγούμαστε στη δύση της Δύσης. Εάν βρισκόμαστε στο λυκόφως του ευρωπαϊκού πολιτισμού - τρόπου ζωής, όπως τουλάχιστον τον γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες ή, στο λυκαυγές μιας νέας τάξης, αθώρητης μέχρις στιγμής. Ωστόσο, δια γυμνού οφθαλμού διαφαίνεται ότι η Ευρώπη αλλάζει, ότι το αύριο δεν θα έχει ομοιότητα με το σήμερα.

Η «ΑΓΝΩΣΤΗ» ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

Η Ελλάδα είναι η χώρα που διατηρεί την καλύτερη σχέση με τη Ρωσία από κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, όμως αυτό δεν έχει «κεφαλαιοποιηθεί» – αντάξια αυτής της σχέσης – σε εμπορικό, οικονομικό, επενδυτικό ή τουριστικό επίπεδο. Τα περιθώρια βελτίωσης των ευρύτερων οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι τεράστια, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που φέρνει το συνεχιζόμενο εμπάργκο.

ΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Οι μαζικές επιθέσεις εναντίον γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία έγιναν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από κυβερνήσεις χωρών της ανατολικής Ευρώπης, που έχουν επιδείξει εξ’ αρχής απροθυμία να συμβάλουν στην εξεύρεση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων για την προσφυγική κρίση, επισημαίνει σε σημερινό της δημοσίευμα η Deutsche Welle.

Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΕΟΥΛ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

Ο Ανώτερος αξιωματούχος της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Κι Ναμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Σεούλ ότι "οδηγεί την κατάσταση στα πρόθυρα του πολέμου" με τη χρήση των μεγαφώνων προπαγάνδας πάνω στα σύνορα της Κορέας.

ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΑ 41 ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ;

 

Κρατάς μια χώρα υπό κατοχή για 41 χρόνια. Μετά από 41 χρόνια καλείς δημοσιογράφους και κάνεις δηλώσεις λέγοντας: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαίρεση στην Κύπρο. Εγώ επιθυμώ πιο πολύ τη λύση»!

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ Η KΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΑΝΤ

 

Η συριακή κυβέρνηση διεμήνυσε στον απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών σήμερα ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου στη Γενεύη, επισημαίνοντας όμως ότι θέλει να δει τα ονόματα των εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης που θα μετέχουν επίσης.

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

 

Ο Ερντογάν φαίνεται να επιδίδεται στην κακή του συνήθεια, αυτή της διέλευσης των κόκκινων γραμμών, που τον παύουν από έμπιστο συνεργάτη ή σεβαστό ηγέτη στη Δύση, την ίδια ώρα που οι σύμμαχοι του τον καλύπτουν επαίσχυντα στα εγκλήματα του, γράφουν οι New York Times.

ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

 

Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θεωρούμε πρόσφυγα όποιον προέρχεται από τη Συρία και το Ιράκ, τις δύο χώρες όπου κυρίως μαίνεται ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ). Θεωρούμε πρόσφυγες τους πάντες, είτε είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, αυτούς που αποκαλούμε διαχρονικά στην ιστορία άμαχο πληθυσμό, είτε πρόκειται για νέους άνδρες στην ακμή της ηλικίας τους.

Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΜΙΣΘΙ – ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ «ΔΟΥΛΕΥΕΙ»

 

Μετά την γενική κατακραυγή και τον πολιτικό σάλο που προκάλεσε ο διορισμός του Αργύρη Αργυρίου συζύγου της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη, στην δημόσια εταιρεία-φάντασμα ΔΕΠΕΝΕ , του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο ίδιος επιχειρεί να διασκεδάσει τις αρνητικότατες εντυπώσεις και δηλώνει ότι θα δουλεύει αμισθί στην νέα του θέση. Μάλλον μας «δουλεύει».

ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ

 

Ωμή παρέμβαση από την Τουρκία στα κατεχόμενα, δείχνει την πρόθεση της Άγκυρας για το τι είδους λύση θέλει στο Κυπριακό και πόσο γράφει στα παλιά της τα παπούτσια ακόμη και τους Τουρκοκυπρίους.