Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ

 

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για ειδικές κατηγορίες, όπως τα μπλοκάκια, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, για τα οποία προβλέπεται ότι οι νέοι συνήθως θα πληρώσουν το 6,5% των εισφορών τους και το άλλο (7%) θα το πληρώσει ο εργοδότης τους.

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ

 

Η πρωτοφανής χθεσινή – και παντελώς… μαζοχιστική απόφαση των εργοδοτικών οργανώσεων να αποδεχτούν αύξηση (!) των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και η συμφωνία (όπως φαίνεται) της Νέας Δημοκρατίας στην αλλαγή της σύνθεσης του ΕΣΡ, επιβεβαιώνει απόλυτα τον ανοιχτό (όσο και πολιτικά άθλιο) δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στους πολιτικούς απατεώνες Τσίπρα – Καμμένο με τα πολιτικά απολειφάδια του Καραμανλικού μπλοκ.

H ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ-ΙΡΑΝ

 

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας εκτέλεσε τον Σιίτη Μουσουλμάνο κληρικό Νιμρ αλ-Νιμρ το Σάββατο. Λίγες ώρες αργότερα, Ιρανοί διαδηλωτές πυρπόλησαν τη πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη. Την Κυριακή, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θεωρεί τον εαυτό της  θεματοφύλακα του Σουνιτικού Ισλάμ, διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, το οποίο είναι μια Σιίτική Μουσουλμανική θεοκρατία.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Δίλημμα: η σωτηρία του Πολιτικού Συστήματος ή της πατρίδος.Η σημερινή κατάντια της Πατρίδος μας, με όλες τις παραμέτρους, διαστάσεις και συνέπειες, πρέπει επιτέλους να προβληματίσει όλους εμάς τους Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών τοποθετήσεων. Εις την ουσία, το πρόβλημα της κρίσης χρέους της Πατρίδος μας δεν είναι καθαρώς οικονομικό, ως εσφαλμένως υποστηρίζεται και προπαγανδίζεται από τα δεκανίκια του Πολιτικού Συστήματος, αλλά κυρίως Θεσμικό, με εντέλει  οικονομικές τώρα διαστάσεις και τεράστιες συνέπειες για την πορεία του Έθνους. 

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 36.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

 

Tα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν 36.000 ανέργους παρουσίασε η διοικητής του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη. Η κ. Καραμεσίνη τόνισε πως το πρώτο πρόγραμμα αφορά 10.000 ανέργους άνω των 50 ετών και προβλέπει την επιχορήγηση των επιχειρήσεων κατά 50% του μισθολογικού κόστους, για 18 και 30 μήνες, με την προϋπόθεση ότι κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας στην επιχείρηση.

30.000 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ

 

Περίπου 30.000 τζιχαντιστές μάχονται αυτή τη στιγμή με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο.Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Στίβεν Ουόρεν την Τετάρτη. 

ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Είναι τοις πάσι γνωστό πως τα «κόμματα της μεταπολίτευσης» επετέλεσαν τον ιστορική τους πορεία.Μια πορεία που ξεκίνησε με στοιχεία εθνοαπελευθερωτισμού και κατέληξε στην υποδούλωση του τόπου στα συντεχνιακά συμφέροντα, στην οικογενειοκρατία και στη διάσπαση του κοινωνικού ιστού μέσω της ανεργίας και της επικείμενης μάχης γενεών.

WSJ: ΑΧΤΙΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΝΔ

 

«Σημείο καμπής» χαρακτηρίζει την προοπτική εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ η εφημερίδα «Wall Street Journal». Σε άρθρο του δημοσιογράφου Simon Nixon με τίτλο «Αχτίδα Ελπίδας του Νέου Έτους για την Ελλάδα» αναφέρεται ότι σε μία τέτοια περίπτωση «θα άνοιγε η πόρτα, ώστε η Νέα Δημοκρατία να επανατοποθετηθεί σαν ένα μοντέρνο κεντροδεξιό κόμμα, υπέρμαχο της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα μπορούσε να συσπειρώσει τις κεντρώες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα».

ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Σημαντικές αλλαγές στα capital controls, που διευκολύνουν εκατοντάδες χιλιάδες καταθέτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Με απόφαση που υπογράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χαλαρώνουν κι άλλο οι τραπεζικοί περιορισμοί.