Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

TΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 
Κλιμακωτούς συντελεστές αναπλήρωσης με βάση τις περιόδους ασφάλισης προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, 170 σελίδων και 64 άρθρων, Διαβάστε όλο το σχέδιο νόμου ΕΔΩ....


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ

 

Ανάμεσα στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που, κατά κοινή παραδοχή, θα μπορούσαν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της Ελλάδας (και οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της «μεταρρυθμιστικής» προσπάθειας των «θεσμών») περιλαμβάνεται και η καταπολέμηση της πολυνομίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΙ

 

Ο διαμελισμός της Τουρκίας είναι ο διαρκής εφιάλτης των ηγεσιών της πολλά χρόνια τώρα. Ερντογάν και Νταβούτογλου κάνουν ότι μπορούν για να ζήσουν τον εφιάλτη που απευχονται. “Η Τουρκία έχει από καιρό διαμελιστεί”. Όταν αυτό γράφεται σε τουρκική εφημερίδα είναι είδηση. Κι όμως έγινε.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «ΑΓΚΑΘΙ» ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στους πολιτικούς αρχηγούς, στη συνέχεια πήρε το δρόμο για τους Θεσμούς και αναμένεται ένας δύσκολος μήνας διαπραγματεύσεων για τη διαμόρφωση του τελικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 


Τα αδιέξοδα της στρατηγικής του Ταγίπ Ερντογάν για σταδιακή μετατροπή της Τουρκίας σε ένα νεοθωμανικο μόρφωμα, όπου ο ίδιος ως σύγχρονος Σουλτάνος θα ελέγχει έστω και εμμέσως μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας και των Βαλκανίων, οδηγεί την Άγκυρα σε έναν γενικευμένο αναθεωρητισμό, σε απερίσκεπτες συγκρούσεις με γειτονικές χώρες, περιφερειακές αλλά και παγκόσμιες δυνάμεις, ενώ την βουλιάζει σε μια επικίνδυνη χωρίς επιστροφή εσωτερική σύγκρουση, με το Κουρδικό στοιχείο.

ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Η Κύπρος βρίσκεται σε πραγματικά μεγάλο κίνδυνο με την εξέλιξη που παίρνουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Τουρκοκύπριου και του Ελληνοκύπριου ηγέτη.Τη θέση ότι μπορεί να δημιουργηθεί «ένα νέο σύστημα εγγυήσεων, το οποίο να προσφέρει ασφάλεια και στη μία πλευρά και να μην αποτελεί απειλή για την άλλη», διατύπωσε ο Μπαρίς Μπουρτζού, εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ-ΡΙΑΝΤ

 

Τον τερματισμό όλων των αεροπορικών συνδέσεων και των εμπορικών δεσμών με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Άντελ αλ Τζουμπέιρ, σηματοδοτώντας το βάθεμα της ρήξης στις σχέσεις του Ριάντ και της Τεχεράνης, μετά την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων και την αποπομπή της ιρανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας.

«Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ Ο ΜΠΟΥΣ»

 

Ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος των ΗΠΑ αποτελείωσε στην Ευρώπη και όχι μόνο με την καταστροφική του πολιτική, ότι δεν είχε καταστρέψει ο προκάτοχος του, αναφέρει ο αναλυτής του RT, Ρόμπερτ Μπριτζ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

Το 2016 έφθασε και χιλιάδες πρόσφυγες συνεχίζουν να φτάνουν στις ελληνικές ακτές και επίσης χιλιάδες άλλοι κατακλύζουν τις Βαλκανικές χώρες, αναφέρει σε ανάλυση του το Associated Press.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

 

«Κερδοσκόπο με την καλή έννοια του όρου» χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο Αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, μιας και προέβλεψε και αποκάλυψε, όπως υποστηρίζει, τα τρωτά σημεία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.