Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

 

Η συμφωνία αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπεγράφη με αφορμή τη σύμβαση Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, στις 12 Φεβρουαρίου 2003, έναντι έναντι συμβατικού τιμήματος 381.578.580 ευρώ.

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η Τουρκία κάνει ότι μπορεί για να ανεβάσει το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά και στο Αιγαίο. Και όσο η Αθήνα ορθώς δεν αντιδρά με βάση το ένστικτο αλλά τη λογική, τόσο η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους, αμφισβητώντας τα πάντα στο Αιγαίο.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ

 

H​​ Eυρώπη φοβάται τον Eθνικισμό, την πανικοβάλλει το δικό της αποκύημα. Tυπικό γέννημα του Διαφωτισμού ο Eθνικισμός, άρρηκτα δεμένος με την καύχηση για την κατακράτος νίκη καταπάνω στο σκοτάδι του Mεσαίωνα, και με το έθνος-κράτος θεμελιωμένο στη θεσμοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων, στην απολυτοποίηση των οραμάτων της ατομοκεντρικής κατασφάλισης.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 2016

 

Το προσφυγικό, η ασφάλεια των καταθέσεων στην Ευρώπη, η ενεργειακή κρίση, το περιβάλλον και η Ελλάδα είναι οι πέντε προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το 2016 η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, γράφει σε άρθρο της η Die Welt.

ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση αναμένεται να συστήσει μια επιτροπή προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο της άρσης της κοινοβουλευτικής ασυλίας των βουλευτών Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, συμπροέδρων του κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), σε βάρος των οποίων ξεκίνησε ποινική έρευνα με την κατηγορία της διάπραξης «εγκλήματος κατά του Συντάγματος», αφού τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης μεγαλύτερης αυτονομίας στις κουρδικές περιοχές.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ;

 

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Κάπα Research το 69,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η νέα χρονιά θα είναι το ίδιο άσχημη με την περσινή. Ενώ το 55,1% θεωρεί πως "τα πράγματα θα χειροτερέψουν".

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ;

 

Περίγελος στα πολεμικά επιτελεία του πλανήτη έχει γίνει η Βρετανική Βασιλική Αεροπορία (RAF), η οποία ενώ υποτίθεται ότι συμμετέχει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, όλο τον Δεκέμβριο εξαπέλυσε μόλις 3 αεροπορικές επιδρομές και μια με μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο (ντρον), σύνολο 4!

ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

 

Μία γυναίκα από τη Συρία, που κατάφερε να φτάσει στη Γερμανία, αναγκάστηκε να πληρώσει το χρέος του συζύγου της στους διακινητές με το κορμί της, υποστηρίζει η εφημερίδα New York Times, σε κείμενο που δημοσιεύεται στο φύλλο της 3ης Ιανουαρίου 2016.