Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

«Η ΠΕΡΙΟΧΗ: «ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ» ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟ 2016

 

Ένας ασφαλής τρόπος πρόβλεψης των γεγονότων στη Μέση Ανατολή είναι να υποδύεται κανείς την Κασσάνδρα και τον Νοστράδαμο μαζί και να προβλέπει το χειρότερο. Ακόμη και τότε όμως τα συμβάντα αγνοούν την πρόβλεψη και κινούνται προς το χείριστο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Καταστροφικές τρομοκρατικές επιθέσεις, ανασφάλεια μηνών για την Ευρωζώνη, μεγάλες εκλογικές νίκες για λαϊκιστικά κόμματα, μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση... Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2015 ήταν για την Ευρώπη ένα annus horribilis. Τόσο το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της ευρωπαϊκής φιλελεύθερης δημοκρατίας δοκιμάστηκαν με τρόπους που δεν είχαμε δει ξανά στο παρελθόν.

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ πρ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

 
                       Διαβάστε όλη την Συνέντευξη ΕΔΩ....
 


Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΟΥΝΙΤΩΝ-ΣΙΙΤΩΝ

 

Μετά τον θάνατο του Μωάμεθ το 632, δύο αντίπαλα κόμματα διεκδικούν την κληρονομιά της πνευματικής και εγκόσμιας εξουσίας του. Αυτή είναι η απαρχή της σύγκρουσης σουνιτών και σιιτών, μία πάλη ανάμεσα σε δύο δόγματα του ισλάμ που σημάδεψε την ιστορία του αραβομουσουλμανικού κόσμου.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

 

Επισφαλής θεωρείται η παράταση που δόθηκε με εγκύκλιο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου για όσους θέλουν να υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της λήξης των προθεσμιών. Σύμφωνα με το Έθνος, ο νόμος επιβάλλει την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών, αλλιώς η αίτηση του δανειολήπτη κινδυνεύει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

EΡΧΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

 

Επιμένει η κυβέρνηση στο σχεδιασμό της να επιβάλει φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές, παρά το γεγονός ότι οι δανειστές έχουν απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο.

ΜΕ ΤΡΙΜΕΡΗ ΤΕΛΟΣ ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ AΓΚΥΡΑ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ

 

Στα τέλη Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 28 του μήνα θα λάβει χώρα η τριμερής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία θα έχει ως στόχο την σταδιακή υλοποίηση των έως σήμερα συζητήσεων και την αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου.

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ Σ. ΑΡΑΒΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!

  

Ο αποκεφαλισμός του σιίτη θρησκευτικού και πολιτικού ηγέτη, σεΐχη Νιμρ Αλ Νιμρ, θα σημάνει το τέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ο Νούρι Αλ Μαλίκι, πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ.

Η MICROSOFT ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΚΑΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

Η Microsoft ήδη ενημερώνει τους χρήστες της όταν διαπιστώνει ότι υπάρχει ασυνήθιστη δραστηριότητα στους λογαριασμούς τους. Αλλά από εδώ και στο εξής θα λέει στους χρήστες αν ο χάκερ προέρχεται από κυβερνητική υπηρεσία, στην περίπτωση, φυσικά, που έχει στοιχεία που αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.