Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΗΠΑ

 

Η δέσμευση Ιρανών αξιωματούχων ότι θα επεκτείνουν το ιρανικό πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων θέτουν μια δοκιμασία στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία έχει απειλήσει ότι θα επιβάλλει νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη, ακόμη και αν τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στην Τεχεράνη αναμένεται να αρθούν, βάσει της συμφωνίας-ορόσημο που υπεγράφη τον Ιούλιο μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Οι ΗΠΑ κατονομάζονται για πρώτη φορά μεταξύ των απειλών κατά της εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας όπως αποκαλύπτει ένα νέο επίσημο έγγραφο, μια ένδειξη του βαθμού που οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας με τη Δύση έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΨΗΛΟΣ

 

Λήξη του συναγερμού σήμαναν οι αρχές ασφαλείας στο Μόναχο μετά από προειδοποιήσεις φιλικών μυστικών υπηρεσιών, ότι θα γίνονταν τρομοκρατικά χτυπήματα, όπως αυτά στο Παρίσι μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, σε δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης.

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

 

Το 2015 ήταν ένα φυσικό επακόλουθο των όσων προηγήθηκαν από το 2010. Και κάθε χρονιά από τότε, είχε τον δικό της χαρακτηρισμό. Αν και οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγραφεί το όνειδος και η κατάντια του συνόλου της χώρας, με αποκλειστική ευθύνη του πολιτικού συστήματος.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

 

Η απαισιοδοξία ήταν διάχυτη τις παραμονές του 2016. Και δεν αρκεί η καλλιέργεια νέων ελπίδων για να μεταβάλει την πραγματικότητα. Χρειάζονται και πράξεις. Η σταθερότητα είναι το ζητούμενο…

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΚΙΝΤΖΙ ΓΙΑ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ

 

Υπάρχει πρόοδος σε όλα τα θέματα που συζητούνται στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού, περιλαμβανομένου του εδαφικού, δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στην πρώτη του ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Επισήμανε τη σημασία που αποδίδουν οι Τουρκοκύπριοι στην πολιτική ισότητα και την κατανομή εξουσιών.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Ευκαιρία χαρακτηρίζει η Άγκελα Μέρκελ την υποδοχή αριθμού ρεκόρ προσφύγων στη Γερμανία στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της που μεταδόθηκε την Πρωτοχρονιά. «Είναι προφανές ότι οφείλουμε να βοηθήσουμε και να υποδεχθούμε εκείνους που αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας», ανέφερε, ευχαριστώντας τους συμπατριώτες της για τις εξαιρετικές τους πράξεις υπέρ των προσφύγων.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Η κυβέρνηση τακτοποίησε κάποιες υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούσαν και ρουσφέτια. Με αυτή την κίνηση έκανε πολλούς να αναρωτηθούν γιατί συμβαίνει αυτό. Η κυβέρνηση έκανε εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ αναδρομικά από 1/1/15 και όλες τις εταιρίες ειδικού σκοπού.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

 

Ο Ερντογάν ονειρεύεται να γίνει και τυπικά «σουλτάνος» στην Τουρκία δημιουργώντας μια δομή κράτους σαν της ναζιστικής Γερμανίας, αναφέρει το πόρταλ Τ24. «Όταν κοιτάξαμε σε άλλες χώρες, είδαμε πως αυτό είναι δυνατό.