Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΞΕΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, δήλωσε ότι «στον σύγχρονο κόσμο, δεν νομίζω πως χρειάζονται εγγυήσεις σε ένα απολύτως ανεξάρτητο κράτος».

Ο ίδιος εξέφρασε τη θέση της χώρας του πως τα θέματα των εγγυήσεων, της ασφάλειας και του εδαφικού, θα πρέπει να τα επιλύσουν οι ίδιοι οι Κύπριοι, χωρίς εκ των έξω παρεμβάσεις.

«Ό,τι είναι παραδεκτό για τους Κύπριους, είναι αποδεκτό και για τη Ρωσία και αυτή είναι η σταθερή στάση μας», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον κ. Οσάτσι, η Ρωσία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Κυπριακή Δημοκρατία, υποστηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται για επίλυση του Κυπριακού και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στο θέμα των εγγυήσεων, ο Ρώσος Πρέσβης είπε πως αυτό αφορά και την ασφάλεια στην περιοχή «και νομίζω πως στο σύγχρονο κόσμο, ένα απολύτως ανεξάρτητο κράτος, να έχει εγγυήσεις άλλων χωρών, δεν είναι και τόσο σύγχρονο».

Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία και τη συνάντησή του με το Ρώσο ομόλογό του, ο Ρώσος Πρέσβης είπε πως «φυσικά το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις θα συζητηθούν».

Προσθέτοντας ότι ο κ. Λαβρόφ «είναι πολύ ενημερωμένος (για το Κυπριακό) και σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικό και για εμάς και για εσάς, να δηλώσουμε για ακόμα μια φορά την υποστήριξη της Ρωσίας στην επίλυση του Κυπριακού».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου