Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 

Το κόμμα Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν - στη βορειοδυτική επαρχία Νινευή του Ιράκ- αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού βομβάρδισαν το κτίριο όπου στεγαζόταν το θρησκευτικό δικαστήριο – ιερά εξέταση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μοσούλη.

Από τον βομβαρδισμό του θρησκευτικού δικαστηρίου της Σαρία σκοτώθηκαν 11 πολίτες, προσθέτει το κουρδικό κόμμα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γαϊάθ Αλ Σουρτζί, δήλωσε αναφερόμενος στον βομβαρδισμό:

«Τα αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού βομβάρδισαν σήμερα την αυγή το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία στη συνοικία Καράτζ, στο κέντρο της Μοσούλης, σκοτώνοντας 11 πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο». 

«Από τον βομβαρδισμό καταστράφηκαν και αρκετά σπίτια κοντά στο δικαστήριο», πρόσθεσε ο Σουρτζί. Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη της Μοσούλης, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή, στις 10 Ιουνίου 2014. 

Το τελευταίο διάστημα ιρακινά στρατεύματα πλησιάζουν τη Μοσούλη από τα νότια με στόχο να τη θέσουν σε πολιορκία. Αμερικανικά, συμμαχικά και ιρακινά αεροσκάφη πραγματοποιούν στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές χτυπώντας αρχηγεία, διοικητικά κτίρια και οπλαρχηγούς της τρομοκρατικής οργάνωσης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου