Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Η ώρα της αλήθειας για τις τηλεοπτικές άδειες.Το πρώτο 24ωρο στη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών ολοκληρώθηκε και σύντομα θα ξέρουμε πως θα διαγραφεί το τηλεοπτικό τοπίο.

Από τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (30/8) ξεκίνησε τελικά η διαδικασία, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χθες το βράδυ ότι η διαδικασία συνεχιζόταν ομαλά, διαψεύδοντας παράλληλα φημολογίες που κυκλοφόρησαν και τονίζοντας ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας.

2).ΙΚΑ: Μέσος μισθός 400,84 ευρώ μεικτά, για 512.684 ασφαλισμένους μερικής απασχόλησης. 
Οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ πλήρους απασχόλησης στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων ανέρχονται στους 1.281.252 (Ιανουάριος 2016), ενώ οι ασφαλισμένοι μερικής απασχόλησης ανέρχονται στους 512.684, όπως προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) του ΙΚΑ, που υποβλήθηκαν για τον Ιανουάριο του 2016.

Στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 52,25 ευρώ και ο μέσος μισθός σε 1.219,69 ευρώ μεικτά, ενώ αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 23,58 ευρώ και 400,84 ευρώ μεικτά.

3).Προαπαιτούμενα και ΕΛΣΤΑΤ στο EurοWorking Group. 
Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων που συνδέονται με τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου το ζήτημα του χρέους, επεσήμανε το EuroWorking Group που συνεδρίασε χθες Δευτέρα βράδυ στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη. 

Όσον αφορά το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώθηκε ότι θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Εurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα.

4).3.601 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα από το πραξικόπημα στην Τουρκία
Συνολικά, 3.601 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα από τις 15 Ιουλίου, ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, έως τις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). 

Συγκρίνοντας την τρίτη με την τέταρτη εβδομάδα του Αυγούστου, προκύπτει από τα στοιχεία μείωση των αφίξεων κατά 44%. Συγκεκριμένα, από τις 14 έως τις 20 Αυγούστου εισήλθαν στη χώρα 930 άτομα και από τις 21 ως και τις 28 του ίδιου μήνα 517 άτομα. 

Από τους νεοαφιχθέντες το 44% είναι άνδρες, το 22% γυναίκες και το 34% παιδιά. Ωστόσο ολόκληρο τον Αύγουστο, οι αφίξεις ανήλθαν σε 2.808, ενώ τον Ιούλιο σε 1.920.

5).«Τσουχτερή» απόφαση για την Apple από την ΕΕ

Η Apple θα πρέπει να πληρώσει 13 δισ. ευρώ σε φόρους στην Ιρλανδία, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η Κομισιόν έκρινε ότι οι συμφωνίες μεταξύ της εταιρείας και των ιρλανδικών φορολογικών αρχών τα τελευταία τρία χρόνια συνιστούν παράνομη κρατική βοήθεια, επιτρέποντάς της να πληρώνει πολύ μικρούς φόρους για τα έσοδα από τις πωλήσεις που έκανε σε ευρωπαϊκό έδαφος. Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Λευκός Οίκος

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου