Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

 

Πάνω που η Τουρκία φαινόταν ότι τα είχε «βρει» με το Ισραήλ, επειδή το Ισραήλ ήθελε την Τουρκία στο πλευρό του απέναντι στο Ιράν, ο Ερντογάν απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει δική του ατζέντα που δεν «χωρά» σε ατζέντες άλλων. 

Κι αφού «συνέδεσε» την προσφάτως «εξομάλυνση» των σχέσεών του με τα Ιεροσόλυμα στον… κόρακα, τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχανί, για να του δηλώσει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ιράν για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Μάλιστα ο Ερντογάν είπε ότι βλέπει ένα «σχήμα» Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν (όσο πάει γίνεται και «καλύτερο» για τα δυτικά συμφέροντα). «Σήμερα, είμαστε αποφασισμένοι περισσότερο από ποτέ να συνεισφέρουμε στην επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων χέρι με χέρι με το Ιράν και τη Ρωσία σε συνεργασία μαζί τους», μετέδωσε ως δήλωση του Ερντογάν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν.

Και τι απέγινε το Ισραήλ, που ήθελε να «εξομαλύνει» τις σχέσεις του με την Τουρκία, διακινδυνεύοντας μάλιστα τη σχέση του με την Ελλάδα, για να την έχει στο πλευρό του απέναντι στο Ιράν; Το Ισραήλ οφείλει να κατανοήσει ότι μόνος φυσικός του σύμμαχος είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. 

Εάν κάποιοι στα Ιεροσόλυμα ζούνε σε κάποιο παρελθόν, που μπορούσαν κι έκαναν συμμαχίες με τους Τούρκους, ας ξεκαβαλήσουν από τις «φιλίες» ή τα «συμφέροντά» τους κι ας συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία που ήξεραν δεν υπάρχει πια. 

 Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν μονόδρομο για το Ισραήλ, κι όσο συντομότερα το καταλάβουν πλήρως αυτό, τόσο θα επιλυθούν κι όλα τα ζητήματα που τους ταλανίζουν εξαιτίας του ισλαμισμού. 

«Η σταθερότητα και η γαλήνη στην Τουρκία έχουν μια θετική επίδραση στην ατμόσφαιρα όλης της περιοχής. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι στις χώρες του ισλαμικού κόσμου δεν χωρούν τρομοκράτες και ορισμένες υπερδυνάμεις», απάντησε ο πρόεδρος του Ιράν.

 Πρόσθεσε επίσης ότι οι τελευταίες ημέρες έδειξαν ποιος είναι φίλος και ποιος είναι εχθρός της Τουρκίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου