Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 

Στην μάχη του Ασφαλιστικού ρίχνεται για τα καλά η κυβέρνηση καθώς περιθώρια για χάσιμο χρόνου δεν υπάρχουν, με τους θεσμούς να πιέζουν να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού εντός των επόμενων εβδομάδων και συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου να έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.

ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Στις 28 Ιουλίου του 1920 Ευρωπαίοι διπλωμάτες συγκεντρώθηκαν σε ένα εργοστάσιο πορσελάνης των Σεβρών, κοντά στο Παρίσι και υπέγραψαν μια συνθήκη για να ξαναφτιάξουν τη Μέση Ανατολή από τις στάχτες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

H EΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΕΙ ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΠΟΧΗ

 

"Μαστίγωμα" εις το διηνεκές θα υποστούν οι Έλληνες πολίτες ακόμα και όταν τελειώσουν (τύποις) τα Μνημόνια καθώς οι όροι τους και οι πολιτικές τους θα διατηρηθούν, δημιουργώντας ένα ζοφερό μέλλον για σειρά επερχόμενων μελλοντικών γενεών.

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

 

Στη σύλληψη δύο υπόπτων που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ…

 

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιήσει η Επιτροπή την οικονομική και πολιτική κρίση της ΕΕ ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια η λογοδοσία και η δημοκρατία στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα περιοριστεί ο ρόλος και οι εξουσίες εξωκοινωτικών και μη δημοκρατικών εκλεγμένων οργάνων που λειτουργούν στο εσωτερικό της ΕΕ.

ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Πυρά κατά της οικονομικής πολιτικής που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ” επέκταση της πολιτικής που υπαγορεύουν Μέρκελ και Σόιμπλε εξαπέλυσε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το τέλος της χρονιάς, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

ΟΥΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

 

Παρά τις ενδείξεις περί του αντιθέτου φαίνεται πως οι Ρώσοι δεν επιλέγουν την Ελλάδα, την Κύπρο ή άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Μετά την αναστολή πτήσεων προς την Αίγυπτο αλλά και την επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, οι Ρώσοι τουρίστες στράφηκαν σε άλλους προορισμούς.

Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ – ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

 

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής με αιχμή το ασφαλιστικό. Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις καθώς, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, «οι συνθήκες για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν διότι απλώς δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Η τρόικα κάνει διακοπές».