Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

 

Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1,5 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο και σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τον συγκεκριμένο μήνα το σύνολο του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους, ήτοι των οφειλών που έμειναν απλήρωτες από τους φορολογούμενους μέσα στο 2015, διαμορφώθηκε στα 11,833 δισ. ευρώ έναντι 10,380 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΝΓΚΕΝ ΖΗΤΑ Ο ΒΕΜΠΕΡ

 

Ζήτημα προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τον χώρο του Σένγκεν θέτει ο αρχηγός της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο και αναπληρωτής πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας Μάνφρεντ Βέμπερ.

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ

 

Οι Βελγικές Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις υπόπτων. Σε συλλήψεις δυο ατόμων που φέρονται να σχεδίαζαν χτύπημα στις Βρυξέλλες την παραμονή της πρωτοχρονιάς προχώρησαν οι Αρχές του Βελγίου, ύστερα από συντονισμένη επιδρομή σε διαφορετικά σημεία της χώρας. Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό εισαγγελέα, η βελγική αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις των υπόπτων το Σαββατοκύριακο. 

H MΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ – 48 ΝΕΚΡΟΙ

 

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις βομβιστριών αυτοκτονίας και μια βομβιστική επίθεση σε δύο κοινότητες της Νιγηρίας, την περιοχή όπου η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ συνεχίζει την εξέγερση των τελευταίων έξι ετών για την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους στο βορειοανατολικό τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε  με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι πως οι προσπάθειες των ΗΠΑ να εντείνουν την πίεση μέσω της επιβολής κυρώσεων στην Ρωσία είναι μάταιες και το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι να υπονομεύσουν τη διμερή συνεργασία των δύο χωρών σε παγκόσμια θέματα, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

ΤΕΡΜΑ Η «ΠΛΑΚΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Κουρδικές οργανώσεις που συναντήθηκαν την Κυριακή στην νοτιοανατολική Τουρκία (βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν) κάλεσαν σε «αυτοκυβέρνηση» εν μέσω μεγάλης στρατιωτικής επιχείρισης στην οποία συμμετέχουν 10.000 Τούρκοι στρατιώτες με πολλά τανκς.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΣΩ ΠΝΠ

 

Αφού εκταμιεύτηκε το ποσό, η κυβέρνηση επανήλθε την Πέμπτη, παραμονή Χριστουγέννων, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά το παράλληλο πρόγραμμα.

«NΑΙ» ΣΤΟ GREXIT ΛΕΕΙ ΤΟ 39% ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

 

Το 39% των Γερμανών πολιτών δηλώνει ότι θα προτιμούσε η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη μέσα στους επόμενους έξι μήνες, αλλά το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ χαμηλότερο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας YouGov που δημοσιεύτηκε  στον γερμανικό της ιστότοπο.