Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ

 
Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες της Ιστοσελίδας μας,

Μέσα στην καταχνιά των δύσκολων καιρών που ζούμε, μέσα στο σκοτάδι της αβεβαιότητος του αύριο, μέσα στην  θλίψη και στον πόνο που προκαλεί η μιζέρια της ζωής, έρχεται το φωτεινό  της Βηθλεέμ αστέρι για  να μας οδηγήσει μπροστά στον Άναρχο Θεό, τον Θεό της Ειρήνης, της Αγάπης, της Δικαιοσύνης και  της Ελπίδας.

ΜΙΑ ΓΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

 
  
 Όταν πριν λίγες μέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλησε να μας θυμίσει ότι τα hot spots- κι ας θυμίζει η δημιουργία τους το κτίσιμο του γιοφυριού της Άρτας...- θα λειτουργήσουν εντέλει, επέλεξε να επισκεφτεί τη Χίο.Η πολιτική είναι καταρχήν τέχνη επικοινωνιακή- η Χίος δεν επιλέχθηκε τυχαία σαν τοπόσημο και «φόντο» της επίσκεψης.

Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΖΟΦΕΡΟΣ

 

Τραπεζική 11η Σεπτεμβρίου.Στην Ελλάδα της Συριζοανέλ πλην κυβέρνησης προ ημερών είχαμε άλλη μία «νίκη»: ξένα επενδυτικά funds ανέλαβαν τον έλεγχο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας Με τι όρους έγινε αυτό, δεν πολυκατάλαβα. Μπήκαν, λέει, σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων που όμως έγιναν με όρους ξεπουλήματος.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

 

Τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους 45 ημέρες μετά την υποβολή στα Ειρηνοδικεία της σχετικής αίτησης υπαγωγής τους στο Νόμο Κατσέλη η οποία εκπνέει στις 31/12/2015, δίνει σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας.

O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

 

Mια έντονη φημολογία για προκήρυξη εθνικών εκλογών εντός του Ιανουαρίου του 2016 διακινείται τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με αυτή ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί την απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ θα επικεντρώσει την προεκλογική του ρητορική στην εκδίωξη του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΕ – ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ

 

Με την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποτίθεται πως η Κύπρος θα γινόταν πιο ασφαλής, με τη διαφορά πως το κούρεμα καταθέσεων από την ΕΕ, δεν αφήνει πια καμία βεβαιότητα για την κατάσταση των Κυπριακών τραπεζών ενώ οι Ρώσοι προτιμούν άλλους φορολογικούς «παραδείσους». 

ΓΙΑΤΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

Στόχος αλβανικών ακραίων εθνικιστικών κύκλων έχει γίνει το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου με αφορμή δυο ντοκιμαντέρ που αφορούν στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ηπείρου και τον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ: ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Την απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις είχε ζητήσει προσωπικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από τον Αλέξη Τσίπρα, την άνοιξη του 2015.Ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup παραδέχθηκε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή στο ολλανδικό κανάλι NOS TV ότι είχε επιμείνει για να πάψει ο πρώην Ελληνας υπουργός Οικονομικών να είναι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας.