Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

 
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 

Καὶ ἔτεκεν τὸν υἱὸν αὐτῆς τὸν πρωτότοκον, καὶ ἐσπαργάνωσεν αὐτόν, καὶ ἀνέκλινεν αὐτὸν ἐν τῇ φάτνῃ, διότι οὐκ ἦν αὐτοῖς τόπος ἐν τῷ καταλύματι. (Λουκ. β,7). Κανένα πανδοχείο και κανένας συγγενής δεν φιλοτιμήθηκε  να προσφέρει στον Νεογέννητο Χριστό τόπο για φιλοξενία.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ 500.000 ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

 

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου παρέλαβε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου, το USB από τον «ιδιοκτήτη» της λίστα Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλτσιανί.

Ο ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ»


Παγκόσμια συναίνεση για το Συριακό. Στη Νέα Υόρκη, στις 18 Δεκεμβρίου 2015, οι συμμετέχοντες στη Διεθνή Ομάδα Στήριξης της Συρίας, συμφώνησαν στις βασικές αρχές για τη διευθέτηση της συριακής κρίσης. Αργότερα, μετά από πεντάωρη συζήτηση, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε ψήφισμά του ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Ομάδας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΓΙΝΕΙ… ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΝΤΟΝΜΕ»;

 

Η είδηση φαίνεται να αιφνιδίασε πολλούς αλλά κανέναν από όσους ασχολούνται με τις εξελίξεις στο γεωγραφικό σύμπλοκο της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

 

 «Για να ανακτήσουμε την κυριαρχία της χώρας και να βγούμε από τον έλεγχο της τρόικας, πρέπει να εφαρμόσουμε τη συμφωνία»: Με τη φράση αυτή (από τη συνομιλία που είχε με τους Financial Times) ως οδηγό, ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα σε κυβέρνηση, κοινοβουλευτική ομάδα και κόμμα, ότι ιδίως στο επόμενο δίμηνο, λάθη και αστοχίες δεν θα γίνουν αποδεκτά. 

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΕΝΦΙΑ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ

 

Τραπεζίτης έδωσε στον εαυτό του δάνειο για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ενώ έχει καταθέσεις στο εξωτερικό 8 εκατομμύρια. Δάνεια είχαν χορηγηθεί σε τραπεζίτες και συνδεδεμένα πρόσωπα για αγορές ακινήτων, οικοπέδων αλλά και σκαφών όπως είχε προκύψει στη διάρκεια ελέγχου της Blackrock πριν από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών το 2013.

Ο ΡΕΝΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ!

  

Τα έχει πάρει άσχημα στο κρανίο ο Ματέο Ρέντσι με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν «κρατιέται» τις τελευταίες ημέρες και εξαπολύσει συνεχώς επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. «Η Ευρώπη πρέπει να απορρίψει τη λιτότητα και η Ένωση πρέπει να υπηρετεί 28 έθνη, όχι μόνο ένα», είπε ρίχνοντας ρουκέτα στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ «ΠΛΗΡΩΣΑΝ» ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΤΟ 2015

 

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ αναγκάστηκαν να «πληρώσουν» οι πρόσφυγες στους διακινητές για να τους περάσουν στην Ευρώπη, μόνο μέσα στο 2015. Σύμφωνα με μελέτη που έδωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τα κέρδη των διακινητών μπορεί και να ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ μόνο για το 2015.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ WELT

 

Ένα ακόμη ανθελληνικό παραλήρημα από τον γερμανικό τύπο, αυτή την φορά από την εφημερίδα Welt, που με δημοσίευμα της υποστηρίζει ότι η Ελλάδα επέτρεψε τη διέλευση υπόπτων τρομοκρατών προς την Ευρώπη, κάνοντας πράξη την απειλή της.

ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

 

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη τα στοιχεία για το συνολικό κόστος μισθοδοσίας, στα οποία περιλαμβάνονται τακτικές και πρόσθετες αποδοχές υπαλλήλων, των ενταγμένων στο σύστημα πληρωμής της ΕΑΠ φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού, κατά την τελευταία τριετία.