Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 
Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Συγγρού, από τις 07:00 έως τις 12:00 είχαν ήδη ψηφίσει περί τους 90.000 πολίτες, κάτι που στους επιτελείς της παράταξης εμπνέει αισιοδοξία για τον τελικό αριθμό ψηφοφόρων. Διαβάστε ΕΔΩ την συνέχεια.

ΕΠΙΣΗΣ:ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ.Στις κάλπες προσέρχονται από νωρίς το πρωί οι Ισπανοί. Είναι η τελευταία εκλογική αναμέτρηση στην Ευρώπη για το 2015.Διαβάστε ΕΔΩ την συνέχεια. 


ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ PKK

 

Περισσότεροι από 100 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν τις τελευταίες πέντε ημέρες στη διάρκεια μιας πρωτοφανούς σε εύρος στρατιωτικής επιχείρησης που συνεχίζεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Επιπλέον μέτρα 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2018 είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο που θέλουν οι δανειστές από την κυβέρνηση, καθώς κάνουν λόγο για τρύπα στον προϋπολογισμό.

ΜΙΑ ΕΝΔΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

 

“Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, με την οποία η Άγκυρα θα μειώσει τις εισροές προσφύγων στην Ευρώπη σε αντάλλαγμα μιας γενναιόδωρης οικονομικής στήριξης, είναι μια ξεδιάντροπη, αηδιαστική πράξη”.

ΜΗ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΑΡΑΤΤΕ

 

Και αίφνης τα ουρί του παραδείσου κελαηδούν αδιάκοπα. Οι στηλοβάτες της εκσυγχρονιστικής Κεντροαριστεράς φεγγοβολούν ελπίδα και η Σοσιαλιστική Διεθνής ανοίγει τις αγκάλες της να υποδεχθεί το νέο μέλος της που γεννά ελπίδες για τον τερματισμό της παντοκρατορίας του νεοφιλελευθερισμού. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανακοίνωσε τη δημιουργία του δικού του think tank με το όνομα e-κύκλος.

ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ ΓΙΑ GREXIT

 

Πρόθυμη για μεταρρυθμίσεις θεωρεί την ελληνική κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ, παρά τις πρόσφατες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στο πρόγραμμα.

ΙΣΡΑΗΛ – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

 

Αξιωματούχοι από το Ισραήλ και την Τουρκία αποφάσισαν μια προκαταρκτική συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, η οποία προβλέπει την εκ νέου ανταλλαγή πρεσβευτών. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομά του, μετά από συνάντηση των δύο πλευρών στην Ελβετία.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Στην πλήρη δρομολόγηση του νομοσχεδίου για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες προχωρά δυναμικά από το νέο έτος η κυβέρνηση. Σε δύο μήνες θα προκύψει νέος φορέας που θα διαχειριστεί το θέμα της διανομής των αδειών σε κανάλια και τηλεοπτικούς σταθμούς.

ΠΟΥΤΙΝ: ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ 30 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

 

Oι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας απέτρεψαν 30 σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων και ξεσκέπασαν περισσότερους από 320 ξένους κατασκόπους το 2015, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας ενώπιον στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας.