Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ «ΣΤΟΛΙΔΙΑ»

 

Τις τελευταίες ημέρες τα ολυμπιακά ακίνητα ήρθαν εκ νέου στην επικαιρότητα με την απόφαση της κυβέρνησης να τα χρησιμοποιήσει ως κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Αρχικά διατέθηκε το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, κατόπιν οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο Tae Kwon Do στο Φάληρο και τελικά για τους επόμενους τουλάχιστον 3 μήνες θα εγκατασταθούν στο γήπεδο Χόκεϊ του Ελληνικού.

ΡΕΚΟΡ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΧΕ ΤΟ 2015

 

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε όλον τον κόσμο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο έσπασαν κάθε ρεκόρ, προμηνύοντας ότι το 2015 θα είναι η θερμότερη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία, ανακοίνωσαν ειδικοί επιστήμονες της αμερικανικής Υπηρεσίας Παρακολούθησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).

$ 1.100 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΚΕΤΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ

 

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε ένα πακέτο δαπανών 1.100 δισεκατομμυρίων δολ. που χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για το επόμενο έτος. Ενώ περιλαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις για τους χαμηλόμισθους, περιλαμβάνει επίσης ένα αμφιλεγόμενο μέτρο ασφάλειας του κυβερνοχώρου που πέρασε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

Μύθοι και Πραγματικότητα. Η πρόσφατη τριμερής διάσκεψη μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου αποτέλεσε για ακόμα μία φορά την αφορμή για την αναζωπύρωση στη χώρα μας της περίφημης «ΑΟΖολογίας», όπως αυτή έχει (μετ)εξελιχθεί τα τελευταία πέντε περίπου έτη και η οποία έχει αποτελέσει το απόλυτο εργαλείο πολιτικής «σπέκουλας» στα χέρια των εκάστοτε κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων.

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Η κυβέρνηση αποσύρει το πολυνομοσχέδιο που αντιστοιχούσε στο παράλληλο πρόγραμμα της. Και το αποσύρει λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Γ. Δραγασάκη, ο οποίος προανήγγειλε πως η κυβερνητική διαχείριση θα έχει πλέον 80% παράλληλο πρόγραμμα και 20% μνημόνιο -ούτε κοκτέιλ να ήταν.

«ΞΥΛΟ» ΣΕ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Τις βαρύτατες ευθύνες της Τουρκίας για την μηδαμινή βελτίωση στην μεταναστευτική κρίση παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, υπογράμμισαν άπαντες στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της μίνι Συνόδου Κορυφής που βρίσκεται από την Πέμπτη σε εξέλιξη.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Με την πλέον αβέβαιη εδώ και 40 χρόνια εκλογική μάχη βρίσκεται αντιμέτωπη την Κυριακή η Ισπανία, όπου νεόκοπα κόμματα αναμένεται να εξασφαλίσουν μεγάλη στήριξη έναντι των παραδοσιακά κυρίαρχων συντηρητικών και σοσιαλιστών, περιπλέκοντας έτσι τις προσπάθειες σχηματισμού μιας σταθερής κυβέρνησης.

OΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ «ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ» ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Τέσσερις τουρκικές τράπεζες στη Ρωσία δέχτηκαν την Πέμπτη την αιφνιδιαστική «επίσκεψη» των πρακτόρων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της χώρας, στο πλαίσιο μιας έρευνας για ξέπλυμα χρήματος, αναφέρει δημοσίευμα της Hurriyet.

TO ΝΑΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

 

Συνεχίζονται οι κινήσεις στη σκακιέρα της Μέσης Ανατολής με τις εξελίξεις στην περιοχή να δημιουργούν ένα σκηνικό για γερά νεύρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ αποφάσισαν την Παρασκευή να στείλουν αεροσκάφη και πλοία στην Άγκυρα προκειμένου να ενισχύσουν την αεράμυνα της Άγκυρας στα σύνορά της με τη Συρία, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτεμπεργκ.