Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΘΙΓΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ;

 

Με σοβαρές επιφυλάξεις «βλέπουν» ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία μόνιμης ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής με αυξημένη δικαιοδοσία που θα αντικαταστήσει τη Frontex.

Ο ΠΟΛ ΜΕΙΣΟΝ ΣΤΗ HUFFPOST GREECE ΓΙΑ ΤΟ #THISISACOUP

 

Η ιστορία ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου του 2015. Είναι η ημέρα που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του #ThisIsACoup, ξεκίνησε ένας οικονομικός πόλεμος. Το roller-coaster στο οποίο βρέθηκε η χώρα τους τελευταίους μήνες, η ελπίδα και η απογοήτευση των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων από τον Πολ Μέισον και τη Θεόπη Σκαρλάτου.

ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ;

 

Διαβάζω στις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ από τη Γαλλία για την ήττα της Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών περιφερειακών εκλογών. Συγγνώμη, αλλά με τα ποσοστά που συγκέντρωσε, πάνω από 40% σε ορισμένες περιοχές, μπορεί το αποτέλεσμα να θεωρηθεί πραγματική ήττα; Πολύ φοβάμαι ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ετοιμάζεται για τα πολύ χειρότερα...

32 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

 

Ηταν 16 Δεκεμβρίου, το 1983, όταν ψηφίστηκε από τη Βουλή ο πρώτος νόμος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας. 

ΜΕΤΑΞΥ …ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

 

Βρίζαμε όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος μας είπε ότι μαζί τα φάγαμε έτσι; Τώρα που τελείωσε το «πανηγύρι» με τα «νταούλια» και τους «ζουρνάδες» και τα κόκκινα δάνεια θα κάνουν «παιχνίδι σε άδειο τέρμα» μήπως να το ξανασκεφτούμε λίγο;

Η EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ «ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» ΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΟΥΣ 16ΧΡΟΝΟΥΣ

 

H E.E κάνει την ανατροπή στα social media. Την άδεια των γονιών τους θα πρέπει να ζητούν οι έφηβοι έως 16 ετών για να φτιάξουν λογαριασμό στο Facebook, στο Snapchat, στο Twitter, στο Instagram αλλά και στο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΑΘΩΩΘΗΚΕ Η ΛΕΠΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

 

Το πλημμελειοδικείο της Λιόν (κεντροανατολική Γαλλία) αθώωσε την πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, Μαρίν Λεπέν, η οποία κατηγορείτο για πρόκληση μίσους επειδή συνέκρινε, στα τέλη του 2010, τους μουσουλμάνους που προσεύχονται στον δρόμο με τη ναζιστική κατοχή της Γαλλίας.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ-ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΚΑΤΑ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Είναι από τις λίγες φορές που εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα βάζουν ευθέως με τον πανίσχυρο Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ