Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙ ΕΣΤΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΕΝ

 
 Συμφωνία του Σένγκεν, γνωστή και ως Συνθήκη του Σένγκεν, καλείται η συμφωνία που υπεγράφη στις 14 Ιουνίου 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου ανάμεσα σε πέντε κράτη μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΚ) (Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία) και είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα. Διαβάστε όλα για τη Συνθήκη ΕΔΩ....


ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΓΙΑ ΛΕΠΕΝ - "ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ" - ΝΙΚΗ ΣΑΡΚΟΖΙ

 

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν κατέρρευσε χθες στο δεύτερο γύρω των περιφερειακών εκλογών, χάνοντας σε όλες τις περιφέρειες μετά από την κυριαρχία του στον πρώτο γύρω των εκλογών, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Οι συντηρητικοί είχαν μεγάλη άνοδο ενάντια των κυβερνώντων σοσιαλιστών, αλλάζοντας τον πολιτικό χάρτη της Γαλλίας.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ €1 ΔΙΣ

 

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΟ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

 

Σύμφωνα με το RT μια ρωσική κορβέτα του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας και ένα σκάφος της ακτοφυλακής ανάγκασαν ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο να αλλάξει πορεία, καθώς αυτό παρεμπόδισε, τη διέλευση σε ένα ρωσικό κομβόι που μετέφερε δυο πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και ένα τρυπάνι σε νέα θέση εντός των χωρικών υδάτων της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΒΙΛΑΕΤΙ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ»

 

«Πολέμησα δέκα χρόνια στα βουνά της Τσετσενίας. Σταδιακά όμως ο πόλεμος υπέρ της ανεξαρτησίας άρχισε να μετατρέπεται σε θρησκευτικό πόλεμο. Κυριάρχησαν ακραίοι μουσουλμάνοι που ονειρεύονταν ένα Χαλιφάτο στον Καύκασο. Στο μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις κέρδιζαν έδαφος. Τότε, θεώρησα απαραίτητο να εγκαταλείψω τη χώρα».

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ... ΤΕΛΙΚΑ (;)

 

Βλέπω την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, κρυφοέκπληκτους κάθε φορά να σχολιάζουν τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν αριστερό που… «τι να συμβαίνει και τα κάνει αυτά;».

ΤΟ ΙΚ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕ 31.000 ΜΑΧΗΤΕΣ

 

Το κατ' εξοχήν "φυτώριο" της νέας γενιάς των εξτρεμιστών τρομοκρατών είναι πλέον μετά βεβαιότητας η Συρία, με την οργάνωση που ελέγχει μεγάλο μέρος της χώρας, το Ισλαμικό Κράτος να έχει σημειώσει "επιτυχίες" που ούτε στη φαντασία της δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί η Αλ Κάιντα ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ»

 

«Ελληνικά συνδικάτα κινητοποιούν κατά των ‘Γερμανών κατακτητών’», είναι ο τίτλος στο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Der Spiegel, που αναφέρεται στην υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ» ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΣΤΑ «ΚΟΡΑΚΙΑ»

 

Τα κόκκινα δάνεια των Ολιγαρχών και όχι τα στεγαστικά ή τα καταναλωτικά του λαού, παραδίδει η κυβέρνηση στα «κοράκια». Μιλάμε αποκλειστικά για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια για εταιρείες που έχουν τζίρο άνω των 50 εκατ. ευρώ.

ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣ AΓΚΥΡΑ: ΟΙ ΠΑΡΑΤΟΛΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

 

Ένα ρωσικό αντιτορπιλικό χρειάστηκε την Κυριακή να καταφύγει στα πυροβόλα όπλα προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο Αιγαίο, ανακοίνωσε η Ρωσία.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

Στην ενδεκασέλιδη απόφαση που πήρε η ΚΕ, εστιάζει σε έξι σημεία Κλειδιά. Πιο συγκεκριμένα για τις εκτιμήσεις για τη διεθνή και ευρωπαϊκή συγκυρία, το προσφυγικό, το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα, τι πρέπει να κάνει η "δεύτερη φορά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το ρόλο του κόμματος και το ρόλο της νεολαία.