Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Πολλά γράφονται και ακούγονται για την επόμενη μέρα των τραπεζών, ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης. Η πραγματικότητα είναι ότι και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κατάφεραν να βγουν ενισχυμένες κεφαλαιακά και να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια σε μια όχι ιδιαίτερα ευνοϊκή περίοδο.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΥΓΕΛΗ

 
Ειδομένη: «Εδώ όλα αλλάζουν γρήγορα. Από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν μπορείς να προβλέψεις. Μόνο να αντιδράσεις». Και είχαν δίκιο. Η εικόνα που ξεδιπλώνεται μπροστά σου τη μια στιγμή δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μπορεί να δεις τρεις ή τέσσερις ώρες μετά. Διαβάστε όλο το Οδοιπορικό ΕΔΩ....
 


ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΚΡΙΣΗ

 

Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, και μάλιστα στον συριακό εναέριο χώρο, προ μερικών ημερών, δεν πρέπει ασφαλώς να θεωρηθεί ένα «τοπικό», «περιορισμένο» και «διμερές» περιστατικό, υπογραμμίζουν σοβαροί αναλυτές παγκοσμίως.

«ΦΡΕΝΟ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΖΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Συνεχίζονται τα οικονομικά «αντίποινα» της Ρωσίας έναντι της Τουρκίας για την κατάρριψη του F-16 από τον στρατό της τελευταίας πριν λίγες εβδομάδες. Την Τετάρτη έγινε γνωστό πως «παγώνει» η κατασκευή του πρώτου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στην Τουρκία, έργο που είχε αναλάβει να εκπονήσει η ρωσική εταιρία Rosatom.

ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΘΕΛΕΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Τις επόμενες μέρες, και σε επίπεδο συντονιστών της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (ECON), αναμένεται να καταρτιστεί το τελικό σχέδιο για την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου στον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος και άλλων προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, που ενδέχεται να ακολουθήσουν στο μέλλον.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΫΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!

 

Σε μια ακόμη επίδειξη δύναμης προχωρά ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με τις προθέσεις του για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, λίγη ώρα μετά την εκτόξευση πυραύλων από υποβρύχιο, εξέφρασε την ελπίδα του να μην χρειαστεί παρόμοιοι πύραυλοι να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές.

TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

 

Σε έκτακτη υπαναχώρηση προέβη το Υπουργείο Οικονομικών μετά τα όσα «άκουσε» για την συγκέντρωση αποδείξεων – την τελευταία στιγμή – στο 10% του εισοδήματος του φορολογούμενου αφού οι υπεύθυνοι στο ΥΠΟΙΚ μέσα σε τρεις ώρες πήραν πίσω τη συλλογή αποδείξεων για το 2015 και ακύρωσαν όλα όσα είπαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΜΕΣΩ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

 

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία του Βελγίου, εταιρείες από την περιοχή της Βαλλονίας πούλησαν όπλα στη Σαουδική Αραβία τα οποία βρέθηκαν στα χέρια τρομοκρατών στο Ισλαμικό Κράτος.