Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΟ ΝΕΦΟΣ - ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

​«Κόκκινο» χτύπησε η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα οι Αρχές, για πρώτη φορά στην ιστορία, να επιβάλουν έκτακτα μέτρα όπως είναι η εκ περιτροπής κυκλοφορία των αυτοκινήτων, το κλείσιμο των σχολείων, το σπαστό ωράριο στα καταστήματα και ο περιορισμός της εργοστασιακής παραγωγής.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;

 

Σε μεσομακροπρόθεσμη βάση αναμένεται να αποδώσει καρπούς για την χώρα μας και την Κύπρο η τριμερής συνεργασία με την Αίγυπτο, σημειώνει, μιλώντας στη HuffPost Greece, ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος, με την ευκαιρία της Συνόδου Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΗΣ FRONTEX ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Η Γερμανία και η Γαλλία πρότειναν να δοθεί στη FRONTEX η ισχύς, τουλάχιστον στη θεωρία, να εκτελεί περιπολίες στα σύνορα της Ελλάδας χωρίς πρόσκληση από την Αθήνα, γεγονός που σηματοδοτεί την περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών.

11 ΣΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

 

Έντεκα σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους με καμπίνα στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 50 μετανάστες.

ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

 

Στην τελική ευθεία με το “καλημέρα” της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών μπαίνει η ενεργητική διαχείριση των κόκκινων δανείων μέσω εξειδικευμένων εταιρειών ή και πώληση τους σε τρίτους όπως τα distress funds.

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ΕΕ είναι η συσσώρευση κρίσεων. Δεν είναι ατύχημα. Συμβαίνει γιατί οι πολιτικές δεν δουλεύουν. Ηγέτες όπως ο Ντ. Κάμερον και ο Βίκτορ Ορμπαν, πρωθυπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας και της Ουγγαρίας, βάζουν ερωτήματα ακόμα και για δομικές αρχές πάνω στις οποίες χτίστηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων.

ΤΡΟΜΟΣ - ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Στο προσκήνιο έρχεται μια νέα πρόγνωση των πολεμικών αναλυτών, σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της γειτονικής χώρας, οι οποίες εάν βγουν αληθινές, τότε αναμένονται μαύρες μέρες για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

EΘΝΙΚΗ ΓΚΑΦΑ ΜΠΑΛΤΑ

 

Πριν ένα χρόνο η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας λόγω του θέματος της διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα από την Αγγλία. Η επικεφαλής του βρετανικού δικηγορικού γραφείου που ανέλαβε την εκπροσώπηση της Αθήνας, Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, ήρθε στην ελληνική πρωτεύουσα και για τρεις μέρες οι φωτογραφίες της έκαναν τον γύρο του κόσμου μαζί με δηλώσεις της υπέρ της επιστροφής των γλυπτών που αφαιρέθηκαν από τον λόρδο Έλγιν.

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ CRUISE ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Ρωσικό υποβρύχιο το οποίο φέρει πυραύλους τύπου cruise Kalibr φέρεται να βρίσκεται ήδη στις συριακές ακτές. Το ίδιο υποβρύχιο είχε, στα τέλη Νοεμβρίου, πλήξει την «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών Ράκα με πυραύλους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Το σάιτ Alghad Press μεταδίδει, επικαλούμενο τοπικές πηγές από την επαρχία της Νινευή στο βόρειο Ιράκ, ότι εκτός από τα τουρκικά στρατεύματα που έχουν στρατοπεδεύσει κοντά στη Μοσούλη, στην ίδια περιοχή υπάρχουν στρατεύματα της Σαουδικής Αραβίας και της Γερμανίας.

1500 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

 

Σχέδιο σταδιακής εγκατάλειψης του Πειραιά επεξεργάζονται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, με την απομάκρυνση των εμπορευματοκιβωτίων από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με κατεύθυνση λιμάνια της Αδριατικής, εξέλιξη που θέτει εν αμφιβόλω το «στοίχημα» να καταστεί η Ελλάδα διεθνές κέντρο εμπορίου.