Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 2,2 ΔΙΣ. ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

 
Σε μια διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν δώδεκα ώρες και ολοκληρώθηκε περίπου 15 λεπτά πριν τις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, η Βουλή των Ελλήνων υπερψήφισε το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2016. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΕ

 

Ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς Χέερτ Βίλντερς, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη χώρα του, απευθύνθηκε στους Τούρκους λέγοντας: «δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ».

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 

Με το ασφαλιστικό να δείχνει να εισέρχεται στην τελική ευθεία, η κυβέρνηση προσβλέπει σε ψήφιση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΡΤΙ Η ΚΑΤΑΡΑ;

 

Το σκηνικό της παγκόσμιας ισορροπίας ή ανισορροπίας δυνάμεων, καθώς και οι γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν επιταχυνθεί, αλλάζοντας τις απαιτήσεις για ασφάλεια στην περιοχή μας. Η Ελλάδα, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δείχνει εκ πρώτης όψεως να είναι ασφαλής. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Μετά την λάθος κίνηση των Τούρκων να καταρρίψουν το SH24 Ρώσικο πολεμικό αεροσκάφος το ΝΑΤΟ έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Από τη μια ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν κάνει πίσω και έχει βάλει σκοπό της ζωής του να εξοντώσει τον Ερντογάν και από την άλλη Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν ζητούν συγνώμη για την, κατά κοινή ομολογία όλων των εθνών, παράλογη στάση τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ Η ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ

 

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 27 ανυποψίαστοι πολίτες, ενώ οι άλλοι 80 τραυματίστηκαν στην λίμνη Κουλουκούα του Τσάντ, όταν καμικάζι της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαραμ που σκορπά τον τρόμο σε ολόκληρη σχεδόν την υποσαχάρια Αφρική πραγματοποίησαν τρεις βομβιστικές επιθέσεις.

Ο «ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

Μια απειλεί και μια εκλιπαρεί την Ρωσία, ο Ερντογάν, για να ικανοποιήσει το τουρκοισλαμικό κοινό του, αλλά και να δώσει στίγμα προς τον Πούτιν ότι δεν θέλει να χάσει άλλα από το «εμπάργκο» που του κήρυξε μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Η Ελλάδα έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με το ΔΝΤ, καθώς ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανέφερε στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnsamed πως δεν επιθυμεί να συμμετέχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο δανειακό πρόγραμμα της χώρας μας.

Η ΡΩΣΙΑ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Κύπρος θα αποτελέσει πεδίο μεγάλων αντιπαραθέσεων το επόμενο διάστημα. Από τη μία πλευρά, έχουμε τις ΗΠΑ οι οποίες βιάζονται να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο του νησιού, πριν προλάβει να ξεσπάσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Από την άλλη πλευρα, η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε να ελέγξει τις εξελίξεις μέσω του ΟΗΕ.