Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, τόνισε ότι το περιουσιολόγιο δεν θα αποτελέσει βάση φορολόγησης, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη, ούτε σε πολιτικό επίπεδο αλλά και πρακτικά, αφού δεν θα είχε καμία εισπραξιμότητα. Μάλιστα προσέθεσε ότι αυτό αναφέρεται και σε ειδική παράγραφο εγγράφου που έχει ήδη αποστείλει η κυβέρνηση στους θεσμούς.

ΑΠΟΨΕ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΦΟΡΟΙ 2,1 ΔΙΣ.

 

Φόρους για όλους, συνολικούς ύψους 2,1 δις ευρώ, φέρνει ο Προϋπολογισμός του 2016 που ψηφίζεται σήμερα το βράδυ και περιέχει και το δεύτερο πακέτο φορολογικών μέτρων της διετίας 2015 – 2016.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Η ΣΕΝΓΚΕΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Απομακρύνεται -όπως όλα δείχνουν- το ενδεχόμενο να επιβληθεί στην Ελλάδα ρήτρα αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν, κάτι που είχαν ζητήσει χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΡΑΚΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ


Ως εισβολή χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ την τουρκική δραστηριότητα στο έδαφος της χώρας, απορρίπτοντας κάθε επιχείρηση που δεν γίνεται σε συντονισμό με την κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΟΒΕΙ ΚΑΘΕ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το Κρεμλίνο φαίνεται πως κόβει οριστικά τις γέφυρες με το καθεστώς Ερντογάν, προσπαθώντας με επιχειρήματα και αποδείξεις να το «εκθέσει» ανεπανόρθωτα στα μάτια των δυτικών «εταίρων» ως απευθείας αγοραστή και διακινητή στις διεθνείς αγορές λαθραίου πετρελαίου από το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ISIS

 

Οι αποτρόπαιες επιθέσεις στο Παρίσι από την εξτρεμιστική οργάνωση (ISIS) έλαβαν χώρα τη στιγμή που συνεχιζόταν η απεγνωσμένη προσπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών να προσεγγίσουν ευρωπαϊκά εδάφη.

ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΕΡΙ

 

Εκατέρωθεν αβρότητες, ευχολόγια και δηλώσεις συμπαράστασης ειπώθηκαν, τουλάχιστον παρουσία των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων κατά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Τ. Κέρι που επισκέφθηκε χθες το πρωί την Αθήνα.

ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΚ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

Βάναυσες περικοπές στις συντάξεις περιλαμβάνουν τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι δανειστές, στη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

  

Στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό της β” δόσης της φετινής κρατικής οικονομικής ενίσχυσης σε κόμματα και συνασπισμούς. Η κατανομή αφορά στα κόμματα που εξέλεξαν βουλευτές στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 και ευρωβουλευτές στις ευρωεκλογές του 2014, καθώς και αυτά που στις ανωτέρω εκλογικές αναμετρήσεις συγκέντρωσαν τουλάχιστον 1,5% των ψήφων της επικράτειας.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει την εκπαίδευση τζιχαντιστών ως πιλότων για την μαχητικών αεροσκαφών. Η εκπαίδευση γίνεται στη Σύρτη της Λιβύης, την οποία το Ισλαμικό Κράτος προορίζει για τρίτη «πρωτεύουσά» του, μετά τη Ράκα και τη Μοσούλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της αραβικής εφημερίδας Ασάρκ Αλ Αουσάτ, που έχει έδρα το Λονδίνο.