Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

«ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ» ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Σε «πάγωμα» των διεργασιών πάνω στο project του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream προχώρησε η Μόσχα, στο πλαίσιο των αντιποίνων της για την κατάρριψη του Su-24 από τουρκικά μαχητικά κοντά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη, όπου έλαβαν χώρα το πρωί επεισόδια μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, με πετροπόλεμο.Ειδικότερα, σημειώθηκαν εντάσεις που εξελίχθηκαν σε πετροπόλεμο μεταξύ των μεταναστών, που δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα προς την ΠΓΔΜ, και τον προσφύγων, στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση.

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΦΙΛΙΠ-ΖΟΖΕΦ ΣΑΛΑΖΑΡ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Από την ομιλία του αυτόκλητου χαλίφη Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τα δυτικά μέσα πρόσεξαν μόνο ότι φορούσε ένα ρολόι Rolex. Για να κερδίσεις έναν πόλεμο επί του εδάφους, πρώτα πρέπει να κερδίσεις τον πόλεμο των λέξεων.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤτΕ

 

Επείγον μήνυμα για την ανάγκη διασφάλισης της πολιτικής σταθερότητας προκειμένου να υπάρξει οριστική έξοδος από την κρίση και να ανοίξει ο δρόμος προς την ανάπτυξη στέλνει με την Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚ H ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε μια δύσκολη και μη ευνοϊκή συγκυρία. Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πρόσκληση, αυτή της αντιμετώπιση του "Ισλαμικού Κράτους" (Ι.Κ.) εν μέσω μίας μη-ευνοϊκής συγκυρίας, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, της πίεσης από κράτη μέλη της Ε.Ε. για την αποβολή της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν, παραλλήλως με ένα άνευ προηγουμένου ρεύμα μετεγκατάστασης πληθυσμού από τη Συρία προς την Ευρώπη.

EΩΣ ΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ

 

Ως τις 11 Δεκεμβρίου οι ελληνικές Αρχές πρέπει να εφαρμόσουν το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, ούτως ώστε να εκταμιευθεί η υποδόση του ενός δισ. ευρώ την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος των Βρυξελλών.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑΕΡΙΟΥ TURKSTREAM


Η Ρωσία ανέστειλε τις προπαρασκευαστικές εργασίες για τον αγωγό αερίου TurkStream, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ. «Έχουν ανασταλεί επί του παρόντος οι εργασίες για τον Turkish Stream», δήλωσε ο Νόβακ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι παραμένουν ανοιχτές οι συνομιλίες για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία.

ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ 384 ΕΥΡΩ

  

Να διαβεβαιώσει ότι κανένα εισοδηματικό κριτήριο δεν υπεισέρχεται στον καθορισμό της εθνικής σύνταξης, η οποία δίνεται σε όλους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, επιχειρεί με δήλωσή του ο Ανδρέας Νεφελούδης.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την κρίση στους γείτονές της Συρία και Ιράκ για να λεηλατεί τις δύο χώρες, και η νεοθωμανική πολιτική της κυβέρνησης την έχει φέρει στο χείλος του εμφυλίου πολέμου, λέει ο γεωπολιτικός αναλυτής Μαχντί Δαρείος Ναζεμρόαγια (Mahdi Darius Nazemroaya) στο Sputnik.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ

 

Την κατά προτεραιότητα παραπομπή των υπουργών Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη σε περαιτέρω έλεγχο από τους ορκωτούς λογιστές αποφάσισε η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής.