Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ME TO ISIS

 

Σε «αλλαγή πλεύσης» φαίνεται να προβαίνει η Δύση όσον αφορά στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά του ISIS, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και του θερμού επεισοδίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

ΤΟ ΝΕΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ 2016 - 2020

 

13 Νοεμβρίου. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προεδρεύει στη σύσκεψη για την ανάπτυξη ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Μοτσαρόφ Ρουτσέι του Σότσι.Ο πρόεδρος της Ρωσίας ενεργοποίησε το νέο αμυντικό σχέδιο της χώρας. Ίσως πρόκειται για την απάντηση της Μόσχας στην Ουάσιγκτον, η οποία συγκαταλέγει τη Ρωσία στις απειλές για τα αμερικανικά συμφέροντα.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ; “ΕΚΛΕΙΣΕ” ΜΕ VODAFONE ΚΑΛΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

 

Στις 20 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν σύμφωνα με το βασικό σενάριο οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία με την Vodafone να είναι η εταιρεία που αναλαμβάνει την εκλογική διαδικασία.

7 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 47 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

H μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) γνωστοποίησε ότι ένα από τα νοσοκομεία στα οποία προσφέρει βοήθεια στη Συρία, σε μια περιοχή που πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Χομς, επλήγη το Σάββατο από μια επίθεση με βαρέλια με εκρηκτικές ύλες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άνθρωποι και να τραυματιστούν 47.

ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SUKHOI 24;

 

Στο τέλος του τουρκικού εμφυλίου πολέμου, η Τουρκία απείλησε να εισβάλει στη Συρία με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, αν η τελευταία συνέχιζε να χορηγεί άσυλο στον ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν. 

ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

 

Με ευχάριστα νέα για ορισμένους οφειλέτες έρχεται το υπουργείο Οικονομικών, αφού σύμφωνα με πρόσφατη τροπολογία, αναστέλλει τις κατασχέσεις για 2 μήνες.Η τροπολογία αφορά όσους πολίτες έχουν εκκρεμείς φορολογικές υποχρεώσεις, ύψους άνω των 150.000 ευρώ και μεταφέρει την έναρξη κατασχέσεων ή δεσμεύσεων κατά 2 μήνες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αντιδράσεις προξένησε η πρόσφατη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος φρόντισε να καταστήσει σαφές πως η Τουρκία έχει μονάχα "δικαιώματα", ενώ η Ελλάδα μονάχα "υποχρεώσεις.

ΣΤΑ 20 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

 

Η Τουρκία μπορεί να ζημιωθεί έως και 20 δισ. δολάρια ετησίως, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ της εξαιτίας των ρωσικών κυρώσεων, λένε Τούρκοι βουλευτές. Την προειδοποίηση για την τεράστια οικονομική ζημιά έκαναν βουλευτές από το τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (Cumhuriyet Halk Partisi, CHP).

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 

Η Ελλάδα, σύμμαχος του Ισραήλ, δεν θα εφαρμόσει την ειδική σήμανση στα προϊόντα που προέρχονται από τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, όπως ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 

Την πρότασή του για εισαγωγή σε κάποια τμήματα των πανεπιστημίων, χωρίς εξετάσεις αποκάλυψε ο Αντώνης Λιάκος.