Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ



ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΑΛΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ

 

Κύριο μέλημα να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος της τρομοκρατίας: To Παρίσι και οι Βρυξέλλες ζητούν ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών των υπηρεσιών μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών, στον απόηχο των επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα - το νήμα των οποίων έχει φτάσει μέχρι τουλάχιστον το Βέλγιο.

TO ISIS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ένας άνθρωπος που αποφάσισε να φύγει από τη Συρία για να μη δει το έργο του να λογοκρίνεται, μιλά για την πολύπαθη πατρίδα του.Ο Σύρος σκηνοθέτης Waref Abu Quba ζει στο Darmstadt της Γερμανίας όπου και έχει πάρει άσυλο. Μεγάλωσε στην Al Tal, μια μικρή πόλη κοντά στη Δαμασκό και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του το 2011 αναζητώντας ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

ΟΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ

 

Κωμικοτραγικά όσα διαδραματίστηκαν και συνεχίζουν να επισυμβαίνουν περί την εκλογή αρχηγού της συντηρητικής παράταξης. Χλεύη αντιπάλων και φίλων. Αν η διαλυτική εσωστρέφεια αφορά την παράταξη, δικό της το πρόβλημα. Αφορά όμως το πολίτευμα, τελικά την πατρίδα. Και αυτό είναι μείζον εθνικό ζήτημα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

 

Κόκκινος συναγερμός έχει ηχήσει στην Άγκυρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah, οι Κούρδοι σοσιαλιστές αντάρτες του YPG στη Συρία, που έχουν συγκροτήσει μαζί με Ασσύριους χριστιανούς και Άραβες δημοκρατικούς τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ετοιμάζονται να περάσουν τον Ευφράτη και να εισέλθουν στη βορειοδυτική Συρία.

ΤΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ «ΜΟΣΧΑ» ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

 

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό «Μόσχα» που πλέει στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ παρακολουθείται στενά από τουρκικά υποβρύχια.

ΠΑΡΑΛΥΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

 

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ωρη απεργία αντιδρώντας τόσο στην ψήφιση του προϋπολογισμού, όσο και στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό.

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Oι αεροπορικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία έχουν στοιχίσει την ζωή σε 1.502 ανθρώπους, το ένα τρίτο εξ αυτών αμάχους, από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων την 30ή Σεπτεμβρίου, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ

 

Η Γερμανία θέλει τη συνέχεια του κράτους στη Συρία, απορρίπτει, όμως, μελλοντικό ρόλο για τον Άσαντ, χωρίς ωστόσο να αποκλείει διαπραγματεύσεις μαζί του, όπως προέκυψε από το σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ, σύμφωνα με την Deutsche Welle.