Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ

 

Η μαραθώνια συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο, δεν μας έκανε σοφότερους.Καμία έκπληξη ως προς το αποτέλεσμα αλλά και ως προς τη στάση που κράτησαν πολικοί αρχηγοί και πρωθυπουργός.

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

 

Τον Αχμέτ Νταβούτογλου υποδέχονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ελπίζοντας σε μία συμφωνία με στόχο να ανακοπεί το κύμα των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στη «γηραιά» ήπειρο.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ

 

Ο Ιρανός στρατηγός Γασέμ Σουλεϊμανί, αρμόδιος για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό, που πρόσφατα είχε γίνει γνωστό πως τραυματίστηκε ελαφρά στη Συρία, στην πραγματικότητα έχει τραυματιστεί βαριά, υποστήριξε το Ιρανικό Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης (CNRI, εξόριστη ιρανική αντιπολίτευση).

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Με φόντο την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 από τα τουρκικά F16, Kίεβο και Άγκυρα προχωρούν σε συμφωνία για συνεργασία όσον αφορά στην ενίσχυση της ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το Γραφείο Τύπου της ουκρανικής κρατικής αμυντικής εταιρείας Ukroboronprom.

Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ


Το 2010 επανεκλέγεται κυβερνήτης του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ ο Scott Walker, με πρόγραμμα να καταργήσει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου στην πολιτεία του και να στελεχώνει εφεξής τις υπηρεσίες της με εξατομικευμένες συμβάσεις εργασίας.

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας πως αυτές θα πραγματοποιηθούν έπειτα από διάλογο και πιλοτική εφαρμογή.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ; ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

 

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Associated Press, που βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, στο μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης, η Αστυνομία των Σκοπίων εισέβαλε σε ελληνικό έδαφος μετά την επίθεση που δέχτηκε από 250 λαθρομετανάστες που επιτέθηκαν στους Σκοπιανούς αστυνομικούς με πέτρες.

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

  

Σύσκεψη με θέμα το επιχειρησιακό σχέδιο για την αξιοποίηση των δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών που παρέλαβε η Ελλάδα από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. 

ΞΕΚΙΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Η ένταση μεταξύ των χωρών, παίρνει μεγάλες διαστάσεις μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, καθώς η Μπέατριξ φον Στορκ κατέστησε σαφές πως η Τουρκία καλά θα κάνει να μην σκέφτεται ούτε σαν κακόγουστο αστείο την ένταξη της στην ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα η ίδια δήλωσε: