Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

«ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ


Απόλυτα ενδεικτικό του κλίματος καχυποψίας αλλά και υποβόσκουσας έντασης που υπάρχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είναι το «θερμό» επεισόδιο που ξέσπασε λίγο μετά από έκλεισαν οι πόρτες της –κεκλεισμένων των θυρών- σύσκεψης.

ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Δυναμικά φαίνεται να μπαίνει η Γερμανία στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, καθώς αποφάσισε να στείλει στην περιοχή της Συρίας μαχητικά αεροσκάφη Tornado, προκειμένου να συνδράμει στη προσπάθεια των δυτικών χωρών να “αφανίσουν” τους τζιχαντιστές.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ;

 

Οι άγνωστες πτυχές του μυστικού πολέμου στους Τουρκομάνους: Μία στενή λωρίδα γης με τέσσερις βουνοκορφές στα νότια της επαρχίας Χατάι. Ανατολικά εκτείνονται τα καντόνια των Κούρδων της Συρίας έως το σημείο όπου για 98 χιλιόμετρα το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει τη συνοριακή γραμμή με την Τουρκία.

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟΤΡΑΠΗΚΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ 1.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

 

Η είσοδος σχεδόν 1.000 ανθρώπων στη Γαλλία αποτράπηκε μετά την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα, που επιβλήθηκαν με σκοπό να ενισχύσουν την ασφάλεια της διάσκεψης για το κλίμα (COP21) και να ελαχιστοποιήσουν τον "τρομοκρατικό" κίνδυνο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ο Bob Baer, πρώην πράκτορας της CIA, πιστεύει ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι εκτός ελέγχου και μοιάζει να προετοιμάζεται η έναρξη του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΧΑΟΣ...

 

Ένα ατελείωτο ρεύμα προσφύγων και μεταναστών διασχίζει τα Βαλκάνια για να φτάσει στη Γερμανία και τη Σουηδία. Μάχες ξεσπούν σε προσφυγικούς καταυλισμούς μεταξύ αντιπάλων ομάδων. Οι ηγέτες που υιοθέτησαν και υποστήριξαν τις ιδέες των ανοιχτών συνόρων και της πολυπολιτισμικότητας διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Και τώρα, το Παρίσι έρχεται αντιμέτωπο με το είδος των επιθέσεων που γνώριζαν ως τώρα η Βηρυτός και η Ρωσία.

ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ;

 

Στο Υπουργείο Παιδείας δόθηκε  συνέντευξη τύπου, με την ευκαιρία της έναρξης ενός νέου εθνικού διαλόγου. Ο υπουργός Νίκος Φίλης ξεκίνησε με την υπόσχεση για νέους διορισμούς, στη συνέχεια παρουσίασε τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της προσπάθειας και στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

"H ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΑΣ"

 

Η Ρωσία προειδοποίησε την Τουρκία με γενικευμένο πόλεμο αν τολμήσει να παραβιάσει τις διεθνείς συνθήκες και κλείσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στα ρωσικά πλοία.

ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΗΡΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ 5.764 ΕΥΡΩ

 

Σημαντικό πολιτικό και ηθικό ζήτημα έχει προκύψει μετά την καταγγελία του βουλευτή του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη, για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη. Ο κύριος Θεοχάρης  που εισέπραξε πρόσφατα ποσό 5.764 ευρώ ως υπερωρίες για την περίοδο που είχε αποσπαστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στα κομματικά γραφεία της Κουμουνδούρου, ενώ η σχετική απόφαση της Περιφέρειας Πελοπονήσου υπάρχει και στη Διαύγεια. 

ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

  

Την αλλαγή του συστήματος στη φορολογία των πολυεθνικών και μη εταιρειών στην ΕΕ, υιοθέτησε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Είναι ίσως η πρώτη φορά που σε μια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο «ανταγωνισμός» χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα ως «επιβλαβής».

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ

 

Έτοιμη προς κατεδάφιση η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου μετά τα νέα μέτρα που διέταξε το "κουαρτέτο". Προετοιμάζεται για "αναχώρηση" ή θα ψηφήσει τα μέτρα; Μόλις 153 βουλευτές έχουν μείνει για να στηρίξουν το αβάσταχτο βάρος των μέτρων που έρχονται.