Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 13 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

Διάστημα 3 εβδομάδων για να υλοποιήσει 13 σετ προαπαιτούμενων μέτρων έχει μπροστά της η κυβέρνηση, ώστε να αποδεσμευτεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ και να ανοίξει ο δρόμος για τον πρώτο επίσημο έλεγχο του νέου προγράμματος.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΤΥΦΛΩΣΗ

 

Η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 στη Συρία από τουρκικά καταδιωκτικά έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Οι λεπτομέρειες είναι πλέον γνωστές: η παραβίαση των 17 δευτερολέπτων για την οποία όμως οι Τούρκοι έστελναν ειδοποιήσεις για κάποια... λεπτά, η πανικόβλητη καταφυγή του Νταβούτογλου σε ΝΑΤΟ και ΟΗΕ χωρίς καν να επικοινωνήσει με τη Ρωσία, η απαίτηση του Ερντογάν για συγγνώμη, η άνανδρη δολοφονία του ενός εκ των δύο πιλότων από τους Τουρκομάνους αντάρτες, η οργίλη αντίδραση Πούτιν.

ΕΛΣΤΑΤ: ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ Η ΥΦΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2015

 

Σε αναθεώρηση επί τα χείρω των εκτιμήσεων περί ύφεσης για το γ' τρίμηνο προχώρησε η ΕΛΣΤΑΤ: Συγκεκριμένα, προσδιορίζει σε 1,1% τη μείωση του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, αντί της πτώσης κατά 0,4%, με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ AΓΚΥΡΑΣ ΜΑΚΡΙΑ

 

Ο ιδιότυπος τουρκικός μικρομεγαλισμός ξεπέρασε τα όρια με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Και η χθεσινή απάντηση της Μόσχας με την επίθεση στο τουρκικό κομβόι – που πιθανώς μετέφερε και όπλα – ήταν ότι λιγότερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μία ισχυρή χώρα που σέβεται τον εαυτό της.

Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Ένας τυφώνας -ή μάλλον η όψη του- προκαλεί μια κοινή αντίδραση, τόσο σε αυτούς που απειλούνται άμεσα από αυτόν όσο και σε αυτούς που απειλούνται σε βάθος χρόνου από μια δυνητική εξάπλωση των συνεπειών του φαινομένου (οικονομικές, πολιτιστικές κ.λπ.) ή ακόμα του ίδιου του φαινομένου: τον πανικό. Φυσικά, ο πανικός δεν εγκαθιδρύεται μονομιάς, αλλά προαπαιτεί ορισμένα στάδια για να γενικευθεί και στη συνέχεια να παγιωθεί.

ΟΙ 8 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

 

Οκτώ αλήθειες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, διατυπώνει το γραφείο του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.Συγκεκριμένα έδωσε στη δημοσιότητα το εξής κείμενο: 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Εκπρόσωποι της Κομισιόν δήλωσαν ικανοποιημένοι για την άντληση των απαιτούμενων κεφαλαίων από ιδιώτες επενδυτές, καθώς με αυτό τον τρόπο δε θα χρειαστεί εισφορά κεφαλαίων από το κράτος.  Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των δύο τραπεζών θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ και έτσι η Alpha Bank και η Eurobank θα αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα τους.

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για «ρουσφετολογικούς διορισμούς», όπως ο ίδιος ανέφερε. Αφορμή στάθηκε ο διορισμός του Ανδρέα Γούλη, παλαιό συμφοιτητή και στενό φίλου του κ. Τσίπρα, στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ

 

Σε ένα αίτημα φωτιά για το μεταναστευτικό προχώρησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς όπως όλα δείχνουν ζήτησε να αναγνωριστούν και οι Αφγανοί πολίτες ως πρόσφυγες.