Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ;

 

Θέλεις να γίνεις δουλέμπορος; Θέλεις να κάνεις καριέρα στο εμπόριο ανθρώπινων ψυχών, αλλά και οργάνων; Ε, δεν έχεις παρά να στήσεις μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση και να βγεις στο σαφάρι για πρόσφυγες, ή λαθραίους μετανάστες.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ

 

Δραματικά είναι τα στοιχεία έκθεσης του ΟΟΣΑ αναφορικά με την ανεργία στη χώρα μας και πιο ειδικά την ανεργία που μαστίζει τους πτυχιούχους. Σύμφωνα με την έκθεση οι Έλληνες εξακολουθούμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι οι σπουδές δεν αποτελούν πλέον ένα ασφαλές εισιτήριο για την αγορά εργασίας.

ΣΤΟΝ ΑΜΠΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 21 και 22 Δεκεμβρίου ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έπειτα από πρόσκληση που τού απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο του ταξιδιού του έλληνα πρωθυπουργού σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΆΓΚΥΡΑΣ

 

Ουάσινγκτον και Άγκυρα είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ατυχήματος από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εμπλοκής. Οι τουρκικοί σχεδιασμοί για τη Β. Συρία. Ρωσικό μαχητικό τύπου Su-24 Fencer καταρρίφθηκε κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας σήμερα.

ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει για την «ληστεία του αιώνα». Για παράδειγμα στην Μεγάλη Βρετανία έτσι ονομάζουν το ριφιφί που έγινε σε θυρίδες και κλάπηκαν διαμάντια άγνωστης αξίας. Ή την αφαίρεση 20 εκατομμυρίων στερλινών από τραπεζικούς λογαριασμούς από χάκερς. Στην Ελλάδα έτσι ονόμασαν την ληστεία στις θυρίδες της Τραπέζης Εργασίας όπου με την μέθοδο του ριφιφί άνοιξαν 301 θυρίδες αφού έσκαψαν πρώτα τούνελ 20 μέτρων!

EΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Εγκρίθηκε ομοφώνως από τα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), η μεταρρύθμιση που προωθείται στο Ασφαλιστικό, όπως τους την παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ... ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΑ 10.588 ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ

 

Τα στοιχεία από 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε τράπεζα της Ελβετίας διαβίβασε στο υπουργείο Οικονομικών η φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Ο ΟΑΣΑ

 

Στην διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε ανέργους για μη καταβολή κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, για το διάστημα 2 Ιουλίου 2010 έως 2 Ιουλίου 2015, θα προχωρήσει ο ΟΑΣΑ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ

 

Μπορεί ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει η Ελλάδα να μειώθηκε σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015 αλλά παραμένει υψηλός, επισημαίνεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα (Financial Stability Review).

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

 

Με πλαστό πτυχίο κατέλαβε θέση στη Βουλή ένας υπάλληλος, ενώ ένας ακόμα ήταν… διπλοθεσίτης, όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα για την ανανέωση των συμβάσεών τους. Το πιο εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι και οι δύο προαναφερόμενοι εργάζονταν στη Βουλή για πολλά χρόνια.