Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Στην εκτίμηση ότι το ΝΑΤΟ δεν ενέδωσε στην «προσπάθεια της Τουρκίας να το παρασύρει σε ακραίες ενέργειες εναντίον της Ρωσίας» προέβη ο καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, ΕΚΠΑ), μιλώντας στη HuffPost Greece σχετικά με το θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας.

ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΗΞΕΙ Η ΔΥΣΗ...

 

Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν όσο ποτέ άλλοτε. Η Τουρκία κατέρριψε σκόπιμα Ρωσικό βομβαρδιστικό SU-24 πάνω από Συριακό έδαφος, επικαλούμενη παραβίαση για 17 ολόκληρα δευτερόλεπτα του εθνικού της εναέριου χώρου. Αν αυτό συνιστά casus beli για την τουρκική αεράμυνα, τότε τι πρέπει να κάνει η ελληνική αεράμυνα για τις εκατοντάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας από την τουρκική πολεμική αεροπορία;

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, εγκλωβισμένοι στο παιχνίδι των γεωπολιτικών ανταγωνισμών, υποτίμησαν ανεπίτρεπτα τη θρησκευτική – πολιτισμική εχθρότητα του ισλαμικού φονταμενταλισμού προς τη Δύση και τον δυτικό τρόπο ζωής.

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

 

Καθώς το τρίτο πτώμα που βρέθηκε στο κατεστραμμένο κτίριο του Σεν Ντενί – στην μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι – και ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ διαφεύγει της σύλληψης - οδηγώντας τις Βρυξέλλες σε ολική παράλυση – το Γαλλικό Πρακτορείο παρουσιάζει σε ένα συνοπτικό γράφημα τις πορείες των ερευνών.

Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗ ΜΟΣΑΝΤ ΟΤΙ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ AIRBUS

 

Πρωτοφανής προβοκάτσια από το Ντουμπάι, που προσπαθεί να χρεώσει την κατάρριψη του ρωσικού AirBus στη Χερσόνησο του Σινά όχι στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο και έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη, αλλά στο Ισραήλ.

AΡΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016

 

Σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από όλες τις τράπεζες για την μείωση των χρεώσεων και των προμηθειών για τις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τα πιστωτικά ιδρύματα, υπογράμμισε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.

ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΜΠΑΜΑ – ΟΛΑΝΤ

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, απέφυγε να κάνει αναφορά στην κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, αποδίδοντας εμμέσως ευθύνες στη Ρωσία.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

Διήμερη επίσκεψη σε Ισραήλ και Παλαιστίνη πραγματοποιεί από την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, σε ένα άκρως σημαντικό ταξίδι. από το οποίο η ελληνική κυβέρνηση περιμένει να αποφέρει καρπούς και να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις.