Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 
Βούτυρο στο ψωμί του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος Βατάν (τουρκικά: Vatan, Πατρίδα) αποτέλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΟΙ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

 

Εύθραυστη φαντάζει για μια ακόμη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία μετά τις απώλειες που μέτρησε κατά το crash test της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή με το θέμα κυρίως των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών να οδηγεί σε διαρροές τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και ο Αυστριακός ομόλογός της, Βέρνερ Φάιμαν, χθες στο Βερολίνο. Την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Αιγαίο ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ZDF), την ώρα που στο εσωτερικό του «βαλκανικού διαδρόμου» οι συνθήκες επιδεινώνονται ραγδαία, καθώς η μία χώρα μετά την άλλη κλείνουν τα σύνορα για ανθρώπους που δεν κατάγονται από τη Συρία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Στη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ. Η Γαλλία πιέζει για αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας - Βαλς: Το υπάρχον σύστημα αμφισβητείται - «Μίνι-Σένγκεν» χωρίς την Ελλάδα επεξεργάζεται και προτείνει η Ολλανδία.

EΣΠΕΙΡΑΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Είναι πλέον δεδομένο πως η τρομοκρατία έχει έρθει στην επιφάνεια με την μέγιστη δυνατή ισχύ της. Απειλεί χώρες και έχει την χειρότερη δυνατή μορφή. Πρόκειται για θρησκευτική τρομοκρατία, η οποία έχει βαθιές ρίζες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

ΡΩΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ

  

Η Ρωσία μέσω του αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, υπέβαλε αίτημα για καλύτερο συντονισμό από όλες τις διαφορετικές δυνάμεις στην μάχη για την καταπολέμηση των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Η ΑΟΡΑΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 

Θεωρώ, απέναντι στις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα, η διαρκής παθητικότητα και ο μόνιμος στρουθοκαμηλισμός είναι ολέθριες πολιτικές συμπεριφορές. Ας προβληματιστούμε θετικά, αναλογιζόμενοι τα λόγια του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών John F. Kennedy, μετά την εκλογή του το 1961:

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Εργασίες για την εγκατάσταση σιδερένιου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα ξεκίνησαν ήδη τα Σκόπια, υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της ΠΓΔΜ.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

 

Η Ευρ. Επιτροπή ανακοίνωσε ότι παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσής της με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Η ΚΙΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

  

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισφράγισε μια συμφωνία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπει την χρηματοδότηση πυρηνικών σταθμών στη Βρετανία, τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ελπίζει ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς επενδύσεων με την υπογραφή της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας της υφηλίου.